MENÜ

Premier Lig yıldızından intihar açıklaması! 'Sadece ölümü araştırdım...'

2022 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın ikonik 9 numaralı formasını giyen ve üzerinde büyük bir baskı olan Richarlison, turnuvanın ardından yaşadığı psikolojik buhranı anlattı. Premier Lig'de top koşturan 26 yaşındaki kanat oyuncusu, Google'da sadece ölümle ilgili saçma şeyler araştırdığını itiraf ederken, bu savaşı nasıl kazandığını da açıkladı. İşte detaylar...

Premier Lig yıldızından intihar açıklaması! 'Sadece ölümü araştırdım...'

İngiltere Premier Lig ve Brezilya Millî Takımı'nın yıldızı Richarlison, yaşadığı zor dönemleri açıkça anlattı. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, Brezilya'nın 2022 Dünya Kupası'ndan ayrılmasının ardından ciddi bir psikolojik problem yaşadığını bildirdi. Tottenham'ın futbolcusu, bu süreçte psikologların ve terapinin kendisine sağladığı faydanın önemine de vurgu yaptı.

Haberin Devamı

'GOOGLE'DA SADECE ÖLÜMÜ ARAŞTIRDIM'

ESPN Brezilya'ya konuşan Richarlison, "Daha yeni bir Dünya Kupası oynamıştım dostum, zirvemdeydim. Sınırlarıma ulaşıyordum, anlıyor musunuz? Bilmiyorum, kendimi öldürmekten bahsetmeyeceğim ama o dönemde ciddi bir depresyondaydım ve pes etmek istedim. Zihinsel olarak güçlü görünen ben bile... Dünya Kupası'ndan sonra her şey dağılmış gibiydi. Sanırım terapist, hoşuma gitsin ya da gitmesin, beni kurtardı, hayatımı kurtardı. Sadece saçma sapan şeyler düşünüyordum. Google'da bile sadece ölümle ilgili saçma sapan şeyler araştırıyordum" ifadelerini kullandı.

Premier Lig yıldızından intihar açıklaması Sadece ölümü araştırdım...

'HOŞUNUZA GİTSE DE GİTMESE DE...'

Richarlison, psikologların önemine vurgu yaparak, "Bugün size önerim, bir psikolog arayın. Eğer bir psikoloğa ihtiyacınız varsa, bir tane bulun çünkü bu şekilde açılmanız, bir insanla konuşuyor olmanız çok güzel. Bugün bir psikolog bu durumu futbol dünyasına, saha dışındaki dünyaya da taşıdığım için bana teşekkür etmeye geldi çünkü bu çok önemli. Hoşumuza gitse de gitmese de hayat kurtarıyor" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

'SAÇMALIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM'

Daha önce psikoloğa gitmeye karşı olduğunu itiraf eden Tottenham ve Brezilya'nın yıldızı, "Daha önce de bu ön yargıya sahiptim, bunun saçmalık olduğunu düşünüyordum. Deli olanların gittiğini düşünüyordum. Ailemde psikoloğa giden herkesin deli olduğunu düşünen insanlar var, onların deli olduğunu düşünüyorlar. Ama ben bunu keşfettim ve bunun harika olduğunu düşündüm. Hayatımda yaptığım en iyi keşifti" dedi.

KATAR'DA ÜZERİNDE BASKI VARDI

2022 Dünya Kupası'nda Richarlison'un omuzlarında büyük bir baskı vardı. Forvet oyuncusuna Katar'daki turnuvada ikonik 9 numaralı forma verildi. Brezilya, çeyrek finalde Hırvatistan'a yenilerek turnuvaya veda ederken Tottenham'ın yıldızı dört maçta üç gol attı. Brezilya kısa süre önce bir takım psikoloğu atandığını doğruladı ve Richarlison, Dorival Junior'ın ekibinin bir parçası olarak Marisa Lucia Santiago'nun getirilmesini memnuniyetle karşıladı.

 

YORUM YAZ