MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

22 Eylül Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

SKYMOON ve ARYTON risk etmeye değer!

1.AYAK: Aracı Ekürisinin ülkemize kazandırdığı önemli kısraklardan birisi olan ve Skymoon’a gebe iken değerli dostum Gökay Karaçaltı tarafından satın alınan Moontan, gel zaman git zaman doğum yaptı ve bu harika tayı verdi. Sahaya geldikten sonra da yetenekleriyle bizleri umutlandıran SKYMOON, katıldığı yarışlarında beklentilerimizin boşa olmadığını kanıtladı. İstanbul yarışı öncesinde bayram trafiği sebebiyle Ankara’dan 11 saatlik uzun ve yorucu bir seyahat neticesinde gücünü tam olarak yansıtamayan safkan, kendi sahasındaki son startında ise sınıf rakiplerine zorlu anlar yaşatarak sadece 11 saniye ile dördündü kaldı. O gün geçildiği üç rakibinin de olmaması ciddi avantajı ve bu kez usta jokeyi Selim Kaya tayın şifrelerini çözdü. Beklenen galibiyete uzanması olağan neticedir.

Haberin Devamı

2.AYAK: Arap taylarının maiden mücadelesinde, gördüğü yarışlar ile yeterli form seviyesine ulaşan BRÜTÜS, Uçanbey’in yetenekli bir tayı olan ZEKİ DAYI, her yarışında biraz daha aşama kaydeden HIRSLI, benzer durumdaki BENLİBİRSEN, usta jokeyi Sadettin Boyraz idaresinde TURBOYILDIZ, formda jokeyiyle TÜRKMEN ve henüz en iyi yarışını koşmayan AKCAN EFE sıralamasını son isme kadar değerlendirmeye alalım.

3.AYAK: Sürat Koşusunda, jenerasyonun klas sprinterleri boy gösterecek. Hem ayağına çabuk hem de dayanaklılık gösterebilen ULAN BATOR ilk şans verdiğim isim. Kazandığı yarışında harika bir taktik uygulayan RUNNER BULL ilk ve sert rakibidir. İlk startından bu yana kalitesine yakışır işlere imza atan COPPERFIELD ve iyi bir sezon geçiren SERSERİ ise mutlak suretle kuponlardaki yerini alması gereken isimler.

4.AYAK: Peri Bacaları Koşusunda, her ne kadar son yarışlarında birinciliğe hasret kalsa da tabeladan da kolay kolay düşmeyen AYRTON, sentetik pistteki son startında mesafenin en iyilerinden Big Brown kazanırken ikinciliği az farklarla kaybetmişti. Bu kez çok daha iyi olduğu kum pistte start alacak olan safkanın, birçoğu süratli rakibinin erken kapışmasından istifade ederek potoya yakın da olsa hakimiyetini hissettireceği kanaatindeyim. Günün ikinci bankosu olarak FANATİK HİPODROM okurlarına önerimdir.

Haberin Devamı

5.AYAK: G1 Ankara Koşusunun bu yıl önemi çok daha büyük. Zira yıllar sonra bir safkanın Triple Crown yapma ihtimali var. Bu isim elbette Gazi Şampiyonluğu apoletini takan HEP BERABER… Safkan bu koşuyu kazanırsa ekstradan 1.5 milyon TL kazanmasının yanı sıra tarihe de geçecek. Bir takım sıkıntılar atlatarak buraya kadar gelmeyi başaran safkan, bakalım büyük zafere ulaşabilecek mi? Her şeye rağmen ilk şans şampiyonun! Kendisi küçük ama yüreği kocaman bir at olan MISTER GÖRKEM bence ilk ve sert rakibi. Bu kez 20 gün dinlenme fırsatı bulan SHARPA, bir türlü Gazi sonrası toparlanamayan VANCOUVER ve süper kısrak GRAYAMAZON ise bu önemli koşuda şanslı gördüğüm diğer klas isimler.

6.AYAK: Tecrübe kazandıkça adından söz ettirmeye başlayan AKILLI OL, takibimdeki isimlerden SİVEREK ASMASI, son yarışları hayli tatminkar olan TANGÖZE, ilk startında tatminkar görünen SALKIM HANIM, henüz gerçek gücünü yansıtamayan SAKİNEFE ve grubun tecrübeli tayı AK SAÇLI ayrımsız şekilde değerlendirmeye alınmalıdır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

Haberin Devamı

( 8 ) ( 2.7.10.8.11.6.1 ) ( 5.3.1.4 ) ( 2 ) ( 2.3.6.7.8 ) ( 3.12.13.11.8.1 )

YORUM YAZ