MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

1 Şubat Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

TARIKHAN çok formda…

1.AYAK: Orta ve uzun mesafeli kum pist yarışlarında etkili temposuyla başarılı sonuçlar elde eden BÜYÜKBABA, son iki startını oldukça gösterişli biçimde kazanmasını bildi. Lehine koşullar altında katılacağı bu mücadeleyi de kazanmaya yakındır. 2.09.42 ile bu mesafedeki en iyi derecenin sahibi olan SKYNET, yine bu mesafede 2.09.63 gibi iyi bir derecesi bulunan CREED, uzun mesafeye çıkınca farklı koşmaya başlayan MEHMET ABİ, fit durumdaki BİNGÖLLÜM, Murat abinin uzun mesafeye yatkın safkanı OASIS ilk planda düşünülmesi gereken diğer isimler. KAVACIK BEYİ ve FERHATHAN’ı da ekleyerek rahat bir koşu izleyebiliriz.

2.AYAK: Güzel eşkali ve üstün yarış karakteriyle takibimdeki atlardan birisi olan BEYZA SULTAN, son yarışında çok sert rakipleri arasında varlık gösteremedi. Ancak bu kez çok daha uygun grupta farklı koşmasını bekliyorum. 39 gün sonra start alacak olan YĞKSEK UÇUŞ, verdiği arada gücünü toparladı ve iyi şekilde hazırlandı. İkinci isim olarak kuponlardaki yerini almalıdır. Yetenekli aprantiyle GÖNÜL AVCISI, formunun zirvesinde olan SULTANLAR SULTANI, iyi bir sezon geçiren LADY HATUN, kalitesini yansıtması halinde ÖZUÇAN ve 1.53.49 ile en iyi derecenin sahibi olan NURLUTAÇ ise ihmal edilmemelidir.

3.AYAK: İzmir’in simge yerlerinden Kemeraltı Çarşısı için düzenlenen mücadelede, son üç startını farklı mesafelerde ama benzer şekilde kazanmasını bilen TARIKHAN, son dönemin en formda Arap atlarının başında gelmekte. Safkanın özellikle düzlükteki inanılmaz istekli fuleleri dikkatimi çekiyor. Açıkçası bu formuyla bileğinin bükülmesi hiç kolay değil. Usta jokeyiyle seriyi dört yarışa taşımasını bekliyorum. Günün haklı favorisi konumundaki safkanı, ben de gönül rahatlığıyla banko olarak öneriyorum.

4.AYAK: 2017 yılı tartışmasız Torok’un yılı oldu. 2018’de Torok için oldukça iyi başladı. Temsilcileri hatırı sayılır başarılara ulaşmaktalar. Bu koşudaki birincilik mücadelesin de Torok temsilcileri YAZLALI ve PRENSES MELEK arasında cereyan edeceğini düşünüyorum. YAZLALI, son yarışında klas bir safkan ardında ikinci kalırken oldukça iyi göründü. Prenses Melek ise uzun sprint yeteneğiyle mütemadiyen etkili koşmakta. Risk almadan iki safkanı da kuponlarımıza işaretleyelim derim…

5.AYAK: Temsilcileri özellikle kısa mesafeli kum pist yarışlarında başarıdan başarıya koşan Cuvee’nin tayı STONEHENGE, ilk yarışını hayli gösterişli kazandı. Akabinde katıldığı yarışında ise düzlükteki güzel aksiyonlarıyla yine kolay bir şekilde kazanmasını bildi. Devam eden formuyla geçilmezlik unvanını korumayı başarabilir. Sert gruptaki son startını olumlu bulduğum BIG DADAŞ ve usta jokeyinin tercihiyle HARUNHAN ise son metrelerde sallanması halinde devreye girecek rakipleridir.

6.AYAK: Yarış gördükçe formunu ilerleten ve daha iyi duruma gelen TAHİRİ, bu mesafelerde daha sert rakiplerine bile zorlu anlar yaşatabilmekte. İzmir’in en çok kazanan jokeyi idaresinde kazanmaya en yakın isimdir. Bu mesafeleri çok iyi koşan OVA KARTALI, son metrelerdeki kuvvetli akınlarıyla ilk ve sert rakibidir. İkinci isim olarak değerlendirmeye alabiliriz. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3.1.2.4.6.7.8.5 ) ( 1.3.4.8.5.11.2 ) ( 5 ) ( 1.2 ) ( 3.1.2 ) ( 4.2 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ