MENÜ

Tjarron Chery: Kayserispor'u uçurmaya geldim

Sarı-Kırmızılılar’ın flaş transferi Tjarron Chery ilk röportajını FANATİK’e verdi: “Kaliteli bir lige geldiğimi biliyorum. Türkiye seçeneği benim için hep vardı. Transferimin güçlü bir kulübe gerçekleşmesi beni daha da motive etti. Kayserispor’da kendimi yeniden ispatlayacağım”

Tjarron Chery: Kayserispor'u uçurmaya geldim

Daha iki sezon önce adı ciddi şekilde başta Galatasaray olmak üzere İstanbul takımlarıyla anılıyordu, ancak o tercihini Çin’den yana yaptı. Aklının bir köşesinde Türkiye seçeneği hep var olan Tjarron Chery, Kayserispor’a nasip oldu.

Haberin Devamı

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın takımında görmeyi çok istediği Hollandalı artık Süper Lig’de...

30 yaşındaki futbolcu takımının Hollanda kampında FANATİK’in sorularını yanıtladı.

‘Kaliteli bir lige geldim’

“Türkiye seçeneği aslında benim için hep vardı. Ancak bir türlü olmamıştı. Çin’deyken yeniden böyle bir seçenek çıkınca hemen değerlendirdim. Türkiye’nin çok güçlü bir lig olduğunu biliyordum. Burası hakkında hep bir takım fikirlerim vardı. Birçok arkadaşım oynadı bu ligde, anlattıkları hafızamda. Burada yüksek mücadelenin yaşandığı bir ortama geldiğimi biliyorum ve buna da hazırım. Ekonomisi güçlü bir lig var burada. Doğal olarak bu da iyi futbolcuların bir araya gelmesini sağlıyor ve kalite ister istemez artıyor. Kaliteli bir ligde oynayacağımı biliyorum.”

Haberin Devamı

Tjarron Chery: Kayserisporu uçurmaya geldim

‘İyi ki Deniz var’

“Takımda Deniz Türüç’ün olması benim için apayrı bir kolaylık oldu. Transfer yapmak zordur. Çünkü çok kısa bir futbol yaşamınız var ve bu süreci iyi değerlendirmeniz lazım. Bu yüzden hata olasılığınızı düşürmek zorundasınız. Deniz Türüç’ün de bu takımda yer alması benim için iyi oldu. Bana Kayserispor’la ilgili güzel şeyler anlattı.”

‘Düşünmeden geldim’

“Kayserispor Başkanı ve yöneticileri projelerinden bahsettiler. O zaman hedefi olan bir kulübe imza atacağımın farkına vardım. Ve daha fazla düşünmeden buraya geldim. Yeniden Avrupa’ya döndüğüm için çok mutluyum. Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki futbolda hedefler hiçbir zaman bitmez. Ben de bu sezon Kayserispor’da takımım için elimden geleni yaparak yeniden kendimi ispatlamak istiyorum”

Tjarron Chery: Kayserisporu uçurmaya geldim

‘Çin’de tecrübe kazandım’

“Çin’de lig pek izlenmiyor. Ancak orada sadece para yok, aynı zamanda güçlü de bir lig var. Ben de kariyerimde bu tecrübeyi yaşamak istedim. İyi ki de yaşamışım. Artık daha tecrübeli bir oyuncuyum. Aynı zamanda daha da güçlü hissediyorum kendimi. Türkiye’ye en kısa sürede adapte olmak istiyorum.”

Ömer Necati Albayrak

Fotoğraflar: Gökay Akın

YORUM YAZ