MENÜ

Tino Kadewere kimdir, kaç yaşında, nereli?

Galatasaray'da son dakika transfer gelişmesi... Galatasaray'ın Le Havre kulübünde forma giyen Tino Kadewere'yi kiralık olarak transfer ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Le Havre formasıyla bu sezon takımına 17 gol 4 asistlik bir katkı sağlayan Zimbabveli futbolcunun Galatasaray'a kiralık olarak transfer edileceği söyleniyor. Peki Tino Kadewere kimdir, kaç yaşında, nereli, mevkisi ne? sorularının cevapları tüm detaylarıyla haberimizde...

Süper Lig'in ilk yarısının sona ermesiyle beraber Galatasaray, transfer çalışmalarını hızlandırıyor. Leipzig'den Saracchi'yi transfer eden Sarı Kırmızılı ekip, transfer çalışmalarını devam ettiriyor. Galatasaray'ın gündemine bomba gibi düşen bir diğer isim ise bu sezon Le Havre formasıyla takımına 17 gol 4 asistlik bir katkı sağlayan Tino Kadewere oldu.

Haberin Devamı

Tino Kadewere kimdir?

Asıl ismi Philana Tinotenda Kadewere olan Tino Kadewere, 5 Ocak 1996'da Harare'de dünyaya geldi. 2015 yılında futbol kariyerini doğduğu şehrin takımı Harare City'de başlatan oyuncu yine aynı yıl kiralık olarak İsveç Ligi takımlarından Djugarden'a transfer oldu. 2018 yılında Djugarden'dan Le Havre'ye transfer olan 23 yaşındaki oyuncu bu sezon takımına 17 gol 4 asistlik bir katkı sağladı.

Santrafor bölgesinde forma giyen 1.83 boyundaki oyuncunun Le Havre ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunmakta.

Ligue II gol krallığı listesinde birinci sırada yer alan futbolcunun en yakın rakipleri ise Wissa ve Gribic. Sosyal medyada paylaşılan sözleşmeye göre Galatasaray, Zimbabveli oyuncuyu bu sezon sonuna kadar 3.5 milyon avro karşılığında kiraladı. Santrafor bölgesinde oynayan Kadewere'nin Falcao ile partner olması bekleniyor.

YORUM YAZ