MENÜ

Timur Akıncı ihmal sonucu mu öldü?

Eski milli yüzücü Timur Akıncı, yarıştığı 31. Uluslararası Prens Adaları Şampiyonası'nda hayatını kaybetti. Veteran sporcunun ölümü, sporda bir sağlık ihmalini daha ortaya çıkardı.

Timur Akıncı ihmal sonucu mu öldü?

450 sporcunun yer aldığı şampiyonada sağlık ekibinin bulunmadığı öğrenilirken, salonda ‘Doktor var mı’ anonsu yapıldı. İzleyiciler arasından yer alan bir hemşire, Akıncı’ya kalp masajı yapsa da yeterli olmadı.

Avrupa Yüzme Federasyonu’nun takviminde yer alan ve 450 sporcunun yarıştığı 31. Prens Adaları Yüzme Şampiyonası’na ölüm haberi gölge düşürdü. Cuma günü Kınalıada’da başlayan şampiyonaya katılan Beykent Spor Kulübü yüzücüsü Timur Akıncı 400 metre serbestte yüzdükten sonra fenalaşarak yere yığıldı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Buraya kadar her şey normal gözükse de, aslında veteran yüzücünün ölümü, uluslararası bir spor organizasyondaki sağlık ihmalini su yüzüne çıkardı.

Ambulans da geç geldi

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Timur Akıncı’ya salonda müdahale edecek, ne kulüp doktorunun ne de organizasyon için tutulması gereken sağlık ekibinin bulunmadığı iddia edildi. Hatta olay yerindeki skandal bununla da bitmedi.
Sağlık ekibi olmadığı için salonda ‘Doktor var mı’ anonsu yapıldı.

Ancak sonuç alınamadı. Şans eseri şampiyonayı izlemeye gelen bir hemşire ve salondaki kantinci, Akıncı’ya kalp masajı yaparak yardım etmeye çalışsa da bu yeterli olmadı. Adada düzenlenen şampiyonadaki olay yerine de ambulansın da geç gelmesi, ihmaller zincirinin son halkası oldu. Öte yandan yarışların ikinci gün müsabakaları iptal edilirken 47 yaşındaki Akıncı’nın cenazesinin memleketi İzmir’e defnedileceği belirtildi.

FANATİK/ ÖZEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ