MENÜ

TFF 1. Lig'in en iyi oyuncuları Süper Lig'e transfer olabilir!

TFF 1. Lig’de normal sezon sona erirken, sezonun en iyi oyuncuları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. 30 yaşının altındaki oyuncular arasında bu sezon performansıyla TFF 1. Lig’e damga vuran ve Süper Lig’e, hatta Avrupa’ya transfer olması muhtemel olan oyuncuları sizler için hazırladık. Karşınızda TFF 1. Lig’in parlayan yıldızları… (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Barış Alper Yılmaz: Galatasara’y’da Fatih Terim’in özellikle alınmasını istediği Barış Yılmaz, yeni bir Kerem Aktürkoğlu etkisi yaratabilir. 20 yaşındaki kanat forvet oyuncusu bu sezon 3 maçta 8 gol atıp 5 de asist yaparken kulübü Keçiörengücü’yle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Enis Destan: Altınordu futbol fabrikasının Burak İnce’yle beraber son harikası olan Enis Destan, TFF 1. Lig’inde yaptıklarıyla Şenol Güneş’in de gözüne girerek Milli Takım aday kadrosuna çağrılmıştı. Bu sezon 26 maçta oynayan ve 12 gol, 3 asistlik katkı sağlayan Enis Destan’ın kulübüyle olan sözleşmesi 2024 yılında sona eriyor. 18 yaşındaki forvet oyuncuyla özellikle Avrupa’dan bir çok talip olduğu biliniyor.

Arb Manaj: Bu sezon başında Kaçiörengücü’nün Kosova Ligi’nden retlerine kattığı Arb Manaj, gösterdiği etkili performansla Süper Lig takımlarının ilgisini çekti. Sezona Keçiörengücü’nde başlayan ve devre arasında Balıkesirspor’a kiralanan 22 yaşındaki Kosovalı forvet Arb Manaj, yeni Vedat Muriç olma potansiyeline sahip. Bu sezon 27 maçta 12 gol atıp 3 de asist yapan Manajj’la Süper Lig kulüpleri yakından ilgileniyor. Manaj’In Keçiörengücü’yle 2022’ye kadar kontratı bulunuyor.

Haberin Devamı

Eduart Rroca: İstanbulspor’un bu sezon play-offa katılmasının mimarlarından olan Arnavutluk doğumlu Eduart Rroca, harika bir performans sergiledi. Bu sezon 26 maçta 9 gol atıp 12 asist yaparak toplamda 21 gole direkt katkı sağlayarak TFF 1.Lig’de bunu başaran en iyi oyuncu olan orta sahanın Istanbulspor’la 2025 yılına kadar kontratı bulunuyor.

Serginho: Giresunspor’un Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Serginho, gelecek sezon Süper Lig’e damga vurabilir. Süper Lig kulüplerinin ilgilendiği Serginho’nun, Giresunspor’la sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek olsa da 1 senelik opsiyonu bulunuyor. 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu bu sezon 26 maçta 3 gol atarken 10 da asist yapma başarısı gösterdi.

Burak Kapacak: Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un yanı sıra Avrupa takımlarının da yakından takip ettiği Burak Kapacak, bu sezon TFF 1.Lig’de 7 gol atıp 7 de asist yaparak damga vurdu. Her iki kanatta da oynayabilen 21 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 2024 yılına kadar kontratı bulunmasına rağmen, Bursaspor oyuncudan para kazanmak adına bu sezon ayrılmasına izin verebilir.

Haberin Devamı

Kubilay Yavuz: Sezon sonunda Samsunspor ile sözleşmesi bitecek İlyas Kubilay Yavuz ile Süper Lig’den bir çok takımın ilgilendiği biliniyor. 26 yaşındaki 10 numara oyuncusu bu sezon 28 maçta 7 gol atıp 6 da asist yaparken, yönetimin futbolcuyla sözleşme uzatmaya yakın olduğu belirtiliyor.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ