MENÜ

TFF 1. Lig'de sözleşmesi bitecek futbolcular!

TFF 1. Lig’de normal sezon maçları sona erirken, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek futbolcuların sayısının fazla olması hem Süper Lig hem de Tff 1. Lig ekiplerinin iştahını kabartıyor. Biz de sözleşmeleri 30 Haziran 2021 itibariyle sona erecek ve serbest oyuncu statüsüne geçecek en kıymetli TFF 1. Lig oyuncularını sizler için hazırladık. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Ataberk Dadakdeniz: Bursaspor altyapısından yetişen ve bu sezon 20 maç boyunca Bursaspor kalesini koruyan Ataberk Dadakdeniz’in sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 21 taşındaki eldiven bu sezon 5 maçta kalesini gole kapatırken, toplam 32 defa kalesinde gol gördü. Genç yaş milli takımların da kelsini koruyan Ataberk ile Süper Lig ekiplerinin ilgilendiği biliniyor.

Haberin Devamı

Furkan Balaban: Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yakından takip ettiği stoper Furkan Balaban’ın da kulübü Eskişehirspor ile sözleşmesi sona eriyor. Kulübüyle sözleşme yenilemeyi düşünmeyen futbolcunun Süper Lig’e transfer olmasına kesin gözüyle bakılırken, 20 yaşındaki stoperin hangi takımı seçeceği merak konusu. 1.90 boyundaki güçlü savunmacı bu sezon 25 maçta forma giyerken. Asist katkısı sağladı.

Sinan Kurt: Adana Demirspor’Un şampiyonluğunda kilit rol oynayan Sinan Kurt’un sözleşmesi sona eriyor. Bu sezon 30 maçta 6 gol, 9 asistlik katkıyla oynayan 26 yaşındaki Sinan Kurt, Adana Demirspor’la yola devam etmeye sıcak baksa da Süper Lig’den bir çok kulüp oyuncunun kararını merakla bekliyor.

Wellington: 2 sezondur İstanbulspor takımının formasını giyen 1.90 boyundaki Brezilyalı stoper Wellington’un sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. 26 yaşındaki savunma oyuncusu İstanbulspor ile Süper Lig’e çıkamazsa yoluna Süper Lig’de devam etmek adına takımdan ayrılabilir.

Haberin Devamı

Onurcan Piri: Bursaspor altyapısından yetişen ve bu sezon başında Giresunspor’a transfer olarak Giresunspor’la şampiyonluk yaşayan Onurcan Piri, bu sezona damga vuran kalecilerden olmayı başardı. 19 maçta kalesini koruduğu Giresunspor’da sadece 11 gol yiyen ve 11 maçta da kalesini gole kapatan 26 yaşındaki Piri’nin sözleşmesi sona erirken, futbolcunun kulüpte devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Onur Atasayar: 3 sezondur Bursaspor’un sol bekinde görev alan 26 yaşındaki Onur Atasayar, bu sezon 28 maçta forma giyerken 3 gol ve 3 asistlik katkı sağladı. Kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek Onur Atasayar’ın Süper Lig’deki bir çok kulübün sol beki için iyi bir alternatif olacağı biliniyor.

Kubilay Yavuz: Sezon sonunda Samsunspor ile sözleşmesi bitecek İlyas Kubilay Yavuz ile Süper Lig’den bir çok takımın ilgilendiği biliniyor. 26 yaşındaki 10 numara oyuncusu bu sezon 28 maçta 7 gol atıp 6 da asist yaparken, yönetimin futbolcuyla sözleşme uzatmaya yakın olduğu belirtiliyor.

Onur Ergün: Bir önlibero oyuncusu olsa da bu sezon 3 maçta 12 gol atarak TFF 1. Lig’in en golcü orta sahalarından birisi olan Onur Ergün’ün sözleşmesi 2013 yılından beri formasını giyip kaptanlığını yaptığı İstanbulspor ile sona eriyor. 28 yaşındaki futbolcunun kulüpte kalıp kalmayacağı belirsizliğini korurken, futbolcuyla bir çok Süper Lig kulübü yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ