MENÜ

Terim ve Dilmen'den İsmail Gökçek'e ziyaret

Fatih Terim ile Rıdvan Dilmen, ALS hastalığına yakalanan Trabzonspor'un eski futbolcularından İsmail Gökçek'i, başkanlığını yürüttüğü ALS-MNH Derneğinde ziyaret etti.

Terim ve Dilmen'den İsmail Gökçek'e ziyaret

Ataköy’deki dernek binasındaki ziyarette Fatih Terim ve Rıdvan Dilmen, İsmail Gökçek’in eşi Adalet Gökçek’ten, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Terim ve Dilmen, bilgisayar programı yardımıyla iletişim kurabilen İsmail Gökçek ile de sohbet etti.

Haberin Devamı

Adalet Gökçek, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalarının bakımının masraflı ve zor olduğunu, özellikle maddi gelirden yoksun ALS hastalarının büyük sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Fatih Terim, 2000 yılında İsmail Gökçek için Galatasaray-Trabzonspor arasında jübile karşılaşması organize ettiklerini hatırlatarak, Gökçek ailesinin yanında olduklarını söyledi.

İtalya’da ALS hastası futbolcu Stefano Borgonovo adına kurulan vakıf için yapılan Fiorentina-Milan maçı organizasyonuna katıldığını belirten Terim, Türkiye’de de ALS hastaları yararına benzeri maçlar yapılabileceğini, kendisinin de bu organizasyonlara katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Rıdvan Dilmen ise İsmail Gökçek ile aynı dönem futbol oynadıklarını belirterek, "İsmail, bizim kuşağımızın futbolcusuydu. Beni en çok zorlayan futbolcuların başında geliyordu. Bir maçımızı hatırlıyorum, 0-0 bitmişti ve bize Barcelona’nın Real Madrid’e yaptığını yapmışlardı. İsmail, saha dışında da beyefendi kişiliği ile örnek olmuş bir arkadaşımızdı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen’in, "Bu yıl kim şampiyon olur?" yönündeki sorusu üzerine İsmail Gökçek, bilgisayar programı yardımıyla, yarışta Fenerbahçe’nin bir adım önde olduğunu belirtti.

Fenerbahçe’nin Sivasspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor’un da İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının zorlu geçeceğini vurgulayan Gökçek, Barcelona-Real Madrid arasındaki maçlarda da gönlünün Barcelona’dan yana olduğunu söyledi.

Rıdvan Dilmen, maçları televizyondan takip eden İsmail Gökçek’in spor yazarlığı yapabileceğini ifade ederken, Adalet Gökçek ise eşinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile zaman zaman konuştuğunu ve hiçbir zaman futboldan kopmadığını dile getirdi.

Rıdvan Dilmen ve Fatih Terim, dernek yararına 2 Mayıs Pazartesi günü WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona da katılmayı istediklerini kaydetti.

AA

YORUM YAZ