MENÜ

Toprak Kralsız Roland Garros!

Fransa Açık (Roland Garros), 2004'ten bu yana ilk kez turnuvayı 14 kez kazanan İspanyol tenisçi Rafael Nadal olmadan düzenlenecek. Toprak kortta yapılan tek grand slam olan Roland Garros'ta açılış bugün TSİ 12.00'de yapılacak

Toprak Kralsız Roland Garros!

Fransa Açık (Roland Garros), 2004'ten bu yana ilk kez turnuvayı 14 kez kazanan İspanyol tenisçi Rafael Nadal olmadan düzenlenecek. Toprak kortta yapılan tek grand slam olan Roland Garros'ta açılış bugün TSİ 12.00'de yapılacak. Ancak 2023 Roland Garros,tenis severleriçin buruk geçecek. Çünkü turnuvanın 'Toprak Kral' lakaplı efsanesi Nadal, sakatlığı yüzünden 19yıl sonra Paris'te korta çıkamayacak.

Haberin Devamı

Nadal'ın, 2004'te sakatlığı sebebiyle yer alamadığı ve ilk kez 2005'te katıldığı Roland Garros'da geçen yıl da dahil 14 şampiyonluğu var. Fransa Açık'a ev sahipliği yapan yerleşkede heykeli bulunan 36 yaşındaki Nadal, sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle 4ayı aşkın süredirtenis oynayamıyor. 22 şampiyonlukla en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi rekorunu Novak Djokovic ile paylaşan Nadal, sakatlığı sonrası dünya klasmanında 15. sıraya kadar geriledi.

YORUM YAZ