MENÜ

Son dakika! Avustralya Açık'ta şampiyon Novak Djokovic

Novak Djokovic, Avustralya Açık tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı 6-3 7-6 7-6'lık setlerle 3-0 mağlup ederek 10. kez Avustralya Açık şampiyonu oldu.

Son dakika! Avustralya Açık'ta şampiyon Novak Djokovic

Novak Djokovic, Avustralya Açık tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı 6-3 7-6 7-6'lık setlerle 3-0 mağlup ederek 10. kez Avustralya Açık şampiyonu oldu. Böylece Novak Djokovic, "Tarihin en çok Grand Slam kazanan tenisçisi" unvanında Nadal'a ortak oldu.

Haberin Devamı

Avustralya Açık tek erkeklerde şampiyon Novak Djokovic! Finalde Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas'ı 6-3, 7-6 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenen Djokovic, Avustralya Açık'taki 10. finalinde 10. zaferini elde etti. Sırp raket toplamda 22. grand slam şampiyonluğuyla erkeklerde rekoru elinde bulunduran Rafael Nadal'ı yakaladı. Tenisi bırakan Roger Federer'in 20 grand slam zaferi bulunuyor.

Djokovic ayrıca bir grand slam turnuvasını 10 ve daha fazla kazanan iki oyuncudan biri konumuna geldi. Rafael Nadal'ın Fransa Açık'ta 14 şampiyonluğu bulunuyor.

Son dakika Avustralya Açıkta şampiyon Novak Djokovic

22. GRAND SLAM ŞAMPİYONLUĞU

2023 Avustralya Açıktan zaferle ayrılan Novak Djokovic, grand slam turnuvalarda toplam 22. Şampiyonluğunu kazanmış oldu. Djokovic, böylece Rafael Nadalın elinde bulunan 'en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi' rekorunu da egale etmiş oldu. Nadal ile şampiyonluk sayısını eşitleyen Djokovic, Avustralya Açık'ta 10. kez mutlu sona ulaştı. Djokovic, daha önce Fransa Açıkta 2, Wimbledon'da 7 ve Amerika Açık'ta da 3 kez ipi göğüsleyen isim olmuştu.

Haberin Devamı

SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Kariyerinde en çok grand slam şampiyonluğu yaşadığı turnuva olan Avustralya Açık'ta son yenilgisini 2018 1. turunda alan Djokovic, daha sonra katıldığı tüm Avustralya Açık turnuvalarını kazandı. 2022 Avustralya Açık'a katılmak üzere Melbourne'e giden ancak aşı olmayı reddettiği için sınır dışı edilen Djokovic'e 3 yıllık vize yasağı verilmiş ancak geçtiğimiz aylarda bu yasak kaldırılmıştı.

28 MAÇTIR YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Sınır dışı edildiği Avustralya'ya geri dönen 35 yaşındaki tenisçi, şampiyonluğu kazanarak Avustralya'daki galibiyet serisİni 28 maça çıkardı.

Son dakika Avustralya Açıkta şampiyon Novak Djokovic

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Maçı kazanan Djokovic, zaferi ekibinin yanında kutladı. Annesinin de aralarında bulunduğu locaya giden Djokovic gözyaşlarını tutamadı. Uzun süre locada ekibine sarılan Djokovic daha sonra yerine geldi.

YORUM YAZ