MENÜ

Çinli tenisçi maçtan çekildi! İlginç sebebi...

Çinli tenisçi Zhang Shuai toprak kort maçında ‘dışarda’ kararı verilen topun düştüğü yerin yeniden incelenmesini beklerken, rakibi Toth bu izi ayağıyla sildi. Gözyaşlarını tutamayan Zhang karşılaşmadan çekildi.

Çinli tenisçi maçtan çekildi! İlginç sebebi...

Macaristan’da oynanan bir tenis karşılaşması, kortlarda alışık olunmayan görüntülere sahne oldu. WTA Budapeşte turnuvasındaki son 32 turu buluşmasında Çinli Zhang Shuai ile ev sahibi ülkeden Amarissa Toth karşı karşıya geldi.İlk sette durum 5-5’ken Çinli raketin aldığı sayıda hakem topun dışarıda olduğu kararı verdi. Ancak sporcu buna itiraz edince hakem kulesinden çıkarak topun düştüğü yeri tespit etmek üzere olay mahalline gitti. Toprak kortta top iz bıraktığı için topun çizgiye teması olduğu, karşılaşmanın yayınlanan görüntülerine de yansıdı. Ne var ki hakem buna karşın ‘dışarda’ kararında ısrar edince olaylar büyüdü.

Haberin Devamı

Uzun süre yerine geçen baş hakemle konuşan ve derdini anlatmaya çalışan Zhang Shuai, bu diyaloglardan sonuç alamayınca turnuva direktörünün gelerek olayı incelemesini talep etti. Bu esnada beklenmeyen bir şey oldu. Rakip tenisçi Toth, topun düştüğü yere gelerek ayağıyla zeminde topun bıraktığı izi silerek yok etti. Bunun üzerine bu kez rakibinin hareketine itiraz eden Shuai, yaptığına açıklama getirmesini talep etti.

Çinli tenisçi maçtan çekildi İlginç sebebi...

Amarissa Toth rakibine sorun çıkardığı için bu yönde bir eylemde bulunduğunu söyledi. Zhang Shuai ardından yerine geçip oturdu. Bir süre sonra ağlamaya başlayan Çinli raket ardından maçtan çekildi. Yaşananlara karşın rakibinin ve hakemin elini sıkarak korttan ayrıldı.

TEPKİ TOPLADI

Haberin Devamı

Macar raketin hareketi tenis dünyasında tepkiyle karşılandı. Azarenka, Tomljanovic, Sakkari gibi pek çok isim sosyal medyada ‘sportmenliğe aykırı’ olarak yorumladıkları harekete ve hakem kararına tepki gösterdi.

Çinli tenisçi maçtan çekildi İlginç sebebi...

YORUM YAZ