MENÜ

Milli tekvandocu, Görkem Polat, Dünya 3.'sü oldu

Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Görkem Polat, erkekler 54 kg yarı finalde Hugo Arillo Vazquez'e mağlup oldu ve şampiyonayı dünya 3.'sü tamamladı.

Milli tekvandocu, Görkem Polat, Dünya 3.'sü oldu

Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonası, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam ediyor. Şampiyonada 54 kg’da tatamiye çıkan Görkem Polat, 1’inci turda Filistin’den Anas Aldabba’yı mağlup etti.

Haberin Devamı

2. turda Tayvan’dan Po-yen Chen’i mağlup eden Polat, 3. turda ise Meksika’dan Cesar Rodriguez’i yendi. Çeyrek finalde Suudi Arabistan’dan Riad Hamdi’nin diskalifiye edilmesiyle turu geçen Görkem Polat, yarı finalde karşılaştığı Hugo Arillo Vazquez'e mağlup olarak dünya 3.'sü oldu ve bronz madalya kazandı.

Görkem Polat: Olimpiyatlara doğrudan gitmeyi çok istiyorum

Türkiye’ye bronz madalya ile geri döneceğini belirten Görkem Polat, “Gönül isterdi ki altın madalya alıp iki bayrağı temsil etmek. Bu nasip oldu. Bunun için gururluyum. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ederim. En baştan itibaren kendi antrenörüme, milli takım antrenörüne ve emeği olan herkese çok teşekkürler. Bundan sonra da hedefim hemen dönüşte İtalya Grand Prix’i var. Orada en iyi puan alıp, onun ardından Avrupa Oyunları var. Süreç devam ediyor. İnşallah orada en iyi puanları alıp olimpiyatlara doğrudan gitmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadınlar 46 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım ise, Moğolistan’dan Suvd-erdene Munkhtugs’u, İtalya’dan Sofia Zampetti’yi yense de Hırvatistan’dan Lena Stojkovic’e 2-0 mağlup olarak şampiyonadan elendi.

Tarihin en başarılı Dünya Şampiyonası

Türkiye, beşinci günün sonunda elde ettiği 3 altın ve 2 bronz madalya ile tarihinin en başarılı dünya şampiyonası performansını sergiliyor. Şampiyonanın 6. gününde milli tekvandocular, Özge Özbey kadınlar 62 kiloda ve Yiğithan Kılıç ise erkekler 74 kiloda madalya mücadelesi verecek.

YORUM YAZ