MENÜ

Hatice Kübra İlgün, Dünya 3.'sü!!

Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün 3. kez Dünya kürsüsüne çıktı. Bakü'de başlayan Dünya Şampiyonası'nda 57kg'da tatamiye çıkan olimpik sporcumuz Hatice Kübra İlgün, yarı finalde Tayvanlı Chia-ling Lo’ya 2-1 kaybetti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Hatice Kübra İlgün, Dünya 3.'sü!!

Tekvandoda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na en yüksek puanı veren Dünya Şampiyonası Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. İlk gün yarışlarında kadınlarda 57 kg'da Hatice Kübra İlgün, erkeklerde de 68 kg'da Ferhat Can Kavurat tatamiye çıktı.

Haberin Devamı

Hatice Kübra İlgün, Dünya 3.sü

2022'de de bronz kazanmıştı

Şampiyonanın açılışı gününde ilk madalyamız da Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 3.'lük kürsüsüne çıkan Hatice Kübra İlgün'den geldi. 2017'de gümüş, 2022'de de bronz madalya elde eden Milli tekvandocu, Bakü'de 3. kez dünya kürsüsüne çıktı. Mücadelede 64'lü turu bay geçen Milli sporcu, 32'li turda Mısırlı rakibi Nadine Mahmoud’u ve 16'lı turda da İspanya’dan Arlet Ortiz Benito'yu yendi. 30 yaşındaki tecrübeli isim, çeyrek finalde ise 7 numaralı seribaşı Polonyalı rakibi Patrycja Adamkiewicz’i de geçerek kürsüyü garantiledi.

Hatice Kübra İlgün, Dünya 3.sü


 

Hatice Kübra, final için karşılaştığı güçlü rakibi Chia-ling Lo’ya 2-1 kaybedince dünya 3’üncüsü oldu. Bu arada 68 kg'da tatamiye çıkan Ferhat Can Kavurat, zorlu Özbek rakibi Ulugbek Rashitov'a karşısında elinden geleni yapsa da (17-7/8-3) 2-0 kaybetti ve 16'lı turda elendi. Şampiyonada bugün; İkra Kayır (67kg), Sude Yaren Uzunçavdar (73kg) ve Ömer Faruk Dayıoğlu (58kg) mücadele edecek.

Haberin Devamı

Hatice Kübra İlgün, Dünya 3.sü

YORUM YAZ