MENÜ

Bursa Büyükşehirli Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün olimpiyat madalyalı tekvandocusu Hatice Kübra İlgün, katıldığı turnuvalarda aldığı başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Meksika'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi kadınlar 57 kiloda temsil eden İlgün, tekvandoda yılın en büyük organizasyonu olan ve2024ParisOlimpiyat Oyunları'na kota puanı veren etkinlikte bronz madalya almayı başardı.

Bursa Büyükşehirli Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün Meksika'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda 57 kilogramda dünya üçüncüsü olma başarısını gösterdi. İşte Şampiyon sporcudan FANATİK'e özel açıklamalar...

Haberin Devamı

Tokyo 2020'de ilk olimpiyat madalyasına kavuştun şimdi Paris 2024 için yeni bir serüven başladı... 2023 sezonuna katıldığı 4-5 'Open' turnuvalarda kürsüde yer aldın, puan topladın. Tabii ki hedef her zaman zirvedir ve bu yolda Hatice Kübra İlgün nasıl ilerleyecek?

Çıktığım her maçta altın madalya hedefliyorum. Çok zor müsabakalar yapıyoruz ve çok yoğun ard arda önemi büyük turnuvalarda mücadele veriyoruz. Gittiğim tüm maçlarda hep kürsüde oldum ve hedefim her zaman çıtayı bir üste çıkarmak daha çok çalışıp eksiklerimi görmek.

Bursa Büyükşehirli Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü

‘Hedefim dünya şampiyonluğuydu’

Kota anlamında en yüksek puan veren Dünya Şampiyonası'nı geride bıraktık. Ülke anlamında altın rekoru kırdığımız bir turnuva oldu. Eminim altınla sen de bu koleksiyona katkı yapmak isterdin ancak Dünya 3.'lüğü geldi. Yine de Paris 2024 için ilk 16 ve üstüne çıkmak önemliydi. Genel bir değerlendirme yapar mısın?

Haberin Devamı

Dünya şampiyonası çok zor bir platform ve bizim ertelenen bir dünya şampiyonamız olmuştu 6 ay önce ondada bronz madalya kazandım. İstikrarlı bir şekilde ilerliyorum ama hedefim dünya şampiyonluğuydu ve çok yakındım.2024 Şuan garanti benim için ama hedefim Paris’te altın madalya kazanmak.

57 kg havuzu en zorlu sıkletlerden bir tanesi, buna rağmen her kulvarda Hatice Kübra İlgün kürsüde kendine yer bulmayı başarıyor. Rutin antrenmanların dışında, bireysel anlamda yaptığın bir çalışma var mı?

Ayda hemen hemen 2 turnuvaya gidiyoruz. Bireysel yapacağım antrenmana zaman kalmıyor çünkü maç dönemi çok yoğun geçtiği için yaptığımız rutin antrenman dışına çıkamıyorum. Bireysel antrenmanı daha çok maç yoğunluğunun az olduğu dönemlerde tercih ediyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün olimpik sporcusu olarak sadece ülkene değil, şehrine ve kulübüne de yaşattığın gurur çok önemli. Bunun niçin neler söylemek istersin?

Bu spora Bursa’da başladım ve başka şehir adına dövüşmek hiç istemedim. Bir çok teklif geldi ve gelmeye de devam ediyor. Ama ben Bursa’ya ilkleri yaşatmayı istiyorum. İlk olimpiyat madalyasını kazandırdım şimdide ilk altın madalyayı kazandırmak tek hedefim.

YORUM YAZ