MENÜ

Tekerlekli Sandalye Ligi maçında olay!

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) ile Galatasaray arasındaki tekerlekli sandalye basketbol mücadelesi, tribünlerde çıkan olaylardan dolayı 30 dakika durdu. Taraftarların salon dışına çıkartılmasının ardından devam eden karşılaşmada Galatasaray, Yalova ekibini 32 sayı farkla 70-38 mağlup etti.

Tekerlekli Sandalye Ligi maçında olay!

Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 5.haftasında YOSK ile Galatasaray, Yalova Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maç öncesinde tribünlerde renkli görüntüler vardı. Maçı Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın yanı sıra yaklaşık 400 sporsever izledi.

Dostluk içerisinde geçen mücadelenin ilk çeyreğini sarı-kırmızılı ekip, 23-6'lık skorla önde geçti. İkinci periyotta her şey yolunda giderken, bu bölümün bitimine 1 dakika 32 saniye kala yaklaşık 30 Yalova taraftarı, Galatasaray taraftarlarına sözlü saldırıda bulundu. Konuk takımın taraftarları da buna karşılık verirken, Yalovalı taraftarların küfürlü tezahürat yapmaları üzerine tribünler adeta karıştı.

TARAFTARLAR BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Galatasaray taraftarları ile Yalovalı taraftarlar, tekme tokat birbirlerine girdi. Bu arada Yalova Valisi Esengül Civelek ve protokol, polis korumasında salondan dışarı çıkartıldı. Maçın hakemleri de soyunma odasına doğru koşarken, iki takım taraftarları birbirlerine ses bombası attı. Polisin müdahalesiyle olaylar büyümeden önlenirken, saha içerisindeki sporcular da olayları korkuyla izledi.

TRİBÜNLER BOŞALTILDI


Yaklaşık 30 dakika duran maçta iki takım taraftarları da salon dışına çıkartılırken, güvenliğin sağlanmasının ardından protokol, tribündeki yerini aldı. Hakemlerin de sahaya geri dönmeleriyle kaldığı yerden başlayan müsabakanın ikinci periyodunu 21-15'lik skorla önde kapayan Galatasaray, devre arasına da 44-21'lik skorla önde girdi.

Mücadelenin üçüncü periyodunda oyun ortada geçti. Karşılıklı sayıların kaydedildiği bu çeyrekte 12-12'lik eşitlik vardı. Periyot sonunda 56-33'lük skor avantajını elinde bulunduran Galatasaray, son periyodu da 14-5 önde kapayarak, müsabakadan 32 sayı farkla 70-38 galip ayrıldı. Maç sonrasında iki takım oyuncuları, birbirini tebrik ederken, dostça mücadeleye, tribünde çıkan olaylar gölge düşürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ