MENÜ

Tek yürek

Sadri Şener bombaladı, Bordo-Mavili kulübün duayenleri Başkan'a tam destek verdi.

Tek yürek

Puan kayıplarına sebep Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu ise hep beraber hareket ederiz...

‘İstifa çözüm getirmez’
Olayların geçtiğimiz hafta oynanan ve kazanılan Beşiktaş maçından sonra patlak vermesi ilginç. Teknik direktörümüz Şenol Güneş gibi hem oyunculuk hem de hocalık döneminde aslına bakılırsa son dereci efendi bir insanın o geceki tepkileri tabi ki kötü görüntü ama ona yapılanlar da kabul edilemez. Ancak genel olarak Trabzon’un puan kayıplarına ve ortamın gerginliğine tek sebep Aziz Yıldırım ve Federasyon da değil bence. Özellikle reyting uğruna, kendi dönemlerinde yaptıkları hataları unutan eski hakemlerin utanmadan, üzülmeden toplumu tahrik etmesi çok çirkin. Taraftarı tetikliyorlar. Trabzonspor haksızlığa uğruyorsa federasyonda temsilcisi var; orada tepkisini dile getirmeli. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kulüpler birliğinden vakfından istifası neyi değiştirir? Zaten kulüpler birliğinin ne yaptırımı var ki! Kulüplerin hakkını kulüpler korur, federasyon korur. Trabzonspor’un da böyle birlik çatısı altında korunmaya ihtiyacı yoktur. Hatta Trabzonspor ve Trabzon camiası ihtiyacı olanları koruyacak, yardım edecek kudrettedir.

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz

Gençlerbirliği maçında yaşananlar endişeleri körükledi. Bu kadar hata tesadüf olamaz. İsabetli bir açıklama...

Bütün Trabzonlular ciddi bir endişe içinde. Benim de böyle bir endişem söz konusu. En son Gençlerbirliği maçında yaşananlar bunu körükledi. Birinci devrenin sonundaki penaltı özneli açıklamalardan sonra Trabzon’un 4-5 maçta penaltısı es geçilirken rakibine daha cömert davranılıyor. Ortalama bakan tüm gözlerin söyledikleri bunlar. Ne yani tüm bunlar tesadüf mü? Eğer Fenerbahçe bu işleri organize etseydi son maçlarda şampiyonluk kaybeder miydi gibi açıklamalarla izah edilemez durumlar. Yönetimin dile getirdiği iyi oldu. İsabetli bir açıklamadır. Ancak dediğim gibi bunu sadece Trabzonspor Başkanı söylemiyor, tüm futbolseverler söylüyor. Eğer hatalar tesadüfse ve hep de Trabzonspor aleyhine oluyorsa o zaman da Trabzonspor kamuoyuna büyük haksızlık yapılıyor demektir.

Devlet Eski Bakanı ve yönetici Eyüp Aşık



Geç kalınmış bir açıklama; Bu atamalar, hatalar, yakın ilişkiler; Fenerbahçe farkı kapatmadan irdelenmeliydi...


‘Trabzonlu’ya yakışan bir çıkış’
Yayın ihalesinde 2 firma ekonomik kar için mücadele edip rakam en üst seviyelere çıkınca birileri Aziz Yıldırım’ı padişah ilan etti. Aslında bugünlerin gelişi o zamanlardan belliydi. Yıldırım, Federasyona demediğini bırakmadı, Başkan Özgener onunla açılış açılış gezdi, amatör takımlarının maçlarına gitti. Aslında o günlerde bu yakınlık sorgulanmalıydı. Ben yönetimin yaptığı açıklamayı geç de olsa yerinde buluyorum. Trabzonspor Başkanı’na yakışan bir duruştur. Açıklama için geç ama adil, hak edenin kazanacağı şampiyonluk için erken ve iyi zamanlamalı bir tepkidir. Fenerbahçe’nin de tıpkı Trabzonspor gibi çıkış yakalamak, başarılı olmak için hakem desteğine ihtiyacı yoktur. Bunlar büyük camialardır. Trabzonspor sevdalıları için gün birlik-beraberlik günüdür. Ben de 1 yıldır neredeyse maçlara gitmiyordum, artık gideceğim, kulübümün yanında olacağım. Başkanın da söylemlerinin takipçisi olması lazım. Trabzonspor hak etmediği bir başarıyı kimseden çalmaz ama kendi emeğini de çaldırmaz. Taraftarlar bunu bilerek gönül rahatlığıyla sadece takımı desteklesin. Eğer Aziz Yıldırım, Gençler maçından hemen sonra da hakemi eleştirip haksızlıkları söyleseydi kimse bunları tartışmazdı.

Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu

Spor bakanımızın yönetim içindeki uzantıları nedeniyle gecikmiş bir açıklama. Fakat artık isyan vakti gelmişti...


‘Ertelenmiş bir hamledir’
Başkan ve dolayısıyla da yönetimin çıkışı son derece doğrudur. Hatta geç kalınmış bir hareket. Tüm eski yöneticiler, kamuoyu, bu çıkışın yanında olmalı. Bugüne kadar niye yapılmadı derseniz; spor bakanımızın yönetim içindeki uzantılarının baskısı sonucu bu tip hamleler ertelenmişti. Benim görüşüm Sadri bey bu zamana kadar baskı altındaydı. Ancak yapılan haksızlıklara en sonunda isyan etmiştir. Kulübün başkanı benim, benim dediğim olur demiştir. Dolayısıyla bu tutum karşısında herkes başkana destek olacaktır. Şampiyonluk sadece sahada kazanılmaz diyorsa Fenerbahçe Başkanı, Trabzonspor camiası da gardını almalı, adil oyun ve adil bir sezon finali için mücadele etmelidir. Yönetim, Şenol Güneş’in etrafında da birleşmek zorundadır.

Eski yönetici Mahmut aksu

Yönetim ne demişti?

Türk futbolunda devre arasında başlayıp ligin ikinci yarısına yansıyan gelişmeler sabır, sağduyu, tarafsızlık ilkelerini tamamen devre dışı bırakmış, “adil oyun”, “adaletsiz oyun” kimliğine bürünmüştür. Sezonun ilk bölümünü Trabzonspor’un açık farkla önde tamamlamasını hazmedemeyen çevreler ara dönemde yazdıkları senaryoyu uygulamaya koymuş, ardından adeta inlerine çekilmiş medyanın belli kesimlerini kullanarak ülke futbolunu yönetenler üzerinde baskı ortamı yaratmışlardır. Eğer futbolun yazılı ve yazılı olmayan kuralları varsa, Trabzonspor saha içinde özen gösterdiği gibi saha dışında da bundan böyle oyunu kuralına göre oynamaya hazırdır. İşin en ilginç yanı ilk yarıdaki yetersizliklerini sözde verilmeyen penaltıya bağlayanlar ikinci yarıdaki gelişmelere sessiz kalmaktadırlar. Kulüpler Birliği Vakfı’nın üyeleri ve başkanı örneğin son maçında açık mağduriyet yaşayan Gençlerbirliği’nin haklarını savunmak için ne yapacaktır? Tarafsızlık koltuğunda oturması gerekenlerin bu koltuğu sadece kendi renklerine boyamaları hiçbir iyi niyet kalıbına uymamaktadır. Kulüpler Birliği Vakfı’nın Başkanı istifa etmeli, sadece kendi kulübünü yönetmelidir.

Serhat Demirtaş
/ Fanatik Çok Özel

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ