MENÜ

Tek başına takım Eriksen

Avrupa’dan, Rusya’daki kupaya katılan son takım, 0-0’ın rövanşında İrlanda’yı 5-1 yenen Danimarka oldu. Kırmızı-Beyazlılar’ı, Dünya Kupası’na götüren isim ise bu mücadelede hat-trick yapan ve toplamda 12 maçta 11 gol atan Christian Eriksen’di.

Tek başına takım Eriksen

2018 Dünya Kupası’na Avrupa’dan katılacak son takımı belirleyen Play-Off mücadelesinde Danimarka, sahasında golsüz berabere kaldığı İrlanda’yı 5-1 mağlup etti ve 2010’daki turnuvanın ardından tam 8 sene sonra bileti kapmayı başardı. Adını Rusya’daki finallere yazdıran ve kadrosunda eski Fenerbahçeli yeni Sevilla’lı kaptan Simon Kjaer’i de bulunduran Danimarka’nın yıldızı ise Christian Eriksen’di. İngiltere

Premier Ligi’nde Tottenham’da oynayan Eriksen, 5-1’lik rövanşta 3 gol birden atarak hat-trick yaptı. Süper bir performans ortaya koyan 25 yaşındaki atak orta saha oyuncusu, adeta tek başına bir takım gibi ülkesini finallere taşıdı. Elemelerde harika bir futbol oynayan yıldız futbolcu, Play-Off maçları da dahil olmak üzere 12 karşılaşmada rakip filelere 11 gol attı ve 3 de asist yaptı. Danimarka’nın attığı son 8 golün 7’sine adını yazdıran tecrübeli futbolcu için “Danimarka’nın kralı” yakıştırması yapıldı. Milli Takım hocası Age Hareide ise Eriksen’e bu kadar boş alan bırakan İrlanda’ya teşekkür ettiğini söyledi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ