MENÜ

Taylan Antalyalı kimdir?

Galatasaray'da son dakika... Sarı Kırmızılı ekip transferin son gününde Erzurumspor'dan Taylan Antalyalı'yı kadrosuna kattı ve genç futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Peki, Taylan Antalyalı kimdir? Detaylar haberimizde.

Taylan Antalyalı kimdir?

Galatasaray transferin son gününde atağa kalktı. Sarı Kırmızılı ekip, Falcao, Andone ve Lemina'nın ardından sürpriz bir ismi kadrosuna kattı. Erzurumspor ile sözleşmesini fesheden Taylan Antalyalı, Galatasaray ile 2023 yılına kadar sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılı kulüp, oyuncunun ilk sezonunda 2 milyon TL, ikinci sezonunda 2 milyon 200 bin TL, üçüncü sezonunda 2 milyon 500 bin TL, dördüncü sezonunda ise 3 milyon TL garanti ücret alacağını duyurdu. Sarı kırmızılı kulüp ayrıca, oyuncuya 4 milyon TL imza parası ödeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Taylan Antalyalı kimdir?

8 Ocak 1995 yılında Muğla'da doğan Taylan, futbol hayatına Bucaspor'da başladı. Alt yaş gruplarında forma giydikten sonra 2011-2012 sezonunda A Takım'a yükselen Taylan, kısa süre içerisinde gösterdiği performansla alkış topladı. Henüz 16 yaşında formayı kapan Taylan, Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekti.

2014 yılında transferin gözde ismi olan başarılı orta saha oyuncusunun adı, o dönem Galatasaray'la da anılmıştı. Gençlerbirliği, 500 bin euro ödeyerek başarılı orta saha oyuncusunu 2016 yılında kadrosuna katmıştı. 2 sezon Başkent ekibinde forma giyen Taylan, sırasıyla Kayseri Erciyesspor ve Hacettepespor'a kiralandıktan sonra Erzurumspor'a transfer oldu.

Erzurum'da 2.5 sezon forma giyen Taylan, kazanılan TFF 1. Lig şampiyonluğun baş kahramanlarından bir tanesiydi. Antalyalı, geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de mavi-beyazlı ekiple çıktığı maçlarda 3 asist yapıp 6 gol atarken, bu sezon geride kalan 3 maçta 1 gol, 1 de asist yapma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Milli forma ile alt yaş gruplarında toplam 30 maça çıkan başarılı oyuncu, 11 kez ağları sarstı.

YORUM YAZ