MENÜ

TAYK'ın yarışları TYF programına girdi

TYF ile imzalanan protokol sonrasında geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanması beklenen TAYK'ın yarışları bugün programa yansıtıldı.

TAYK'ın yarışları TYF programına girdi

Buna göre TAYK, 2014 yılı sonuna kadar ikisi İstanbul Boğazı’nda olmak üzere toplam 8 yarış yapacak. Bu arada Alvimedica yarışından boşalan yerde KYK 60. Yıl Eurofence-Demma yarışı görünüyor.

Haberin Devamı

Tahkim Kurulu’nun ara kararı öncesinde TYF ile TAYK arasında imzalanan protokole göre belirlenen yarışlar federasyon programına yansıtıldı.

TAYK’ın şu andaki duruma göre 11-14 Ağustos’taki Deniz Kuvvetleri Kupası’ndan önce yarışı görünmüyor. Hatırlanacağı gibi 12 Temmuz’daki Burgazada Kupası’nın, “yarış kurtarma” çabaları sırasında İYK (İstanbul Yelken Kulübü), MDK (Moda Deniz Kulübü), MYK (Marmara Yelken Kulübü) ve MDYİK (Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü) işbirliğinde İstanbul Cup 2014 Trofesi kapsamında düzenleneceği açıklanmıştı.

TYF PROGRAMINA GİREN TAYK YARIŞLARI
Deniz Kuvvetleri Kupası (11-14 Ağustos)
Doğu Ege Yelken Haftası (15-17 Ağustos)
TAYK Kupası (4-7 Eylül) İstanbul Boğazı
TAYK-UNO İstanbul Sailing Cup (13-14 Eylül) İstanbul Boğazı
Moda Deniz Kulübü Kupası (18 Ekim)
Arvento Kupası (15 Kasım)
Sonbahar Kupası-III (22 Kasım)
Sonbahar Kupası-IV (6 Aralık)

ALVIMEDICA’NIN YERİNE KYK 60. YIL KUPASI
Bu arada TAYK’ın “disiplin cezası nedeniyle yapamadığı” yarışlar arasında yer alan ve Naviga Dergisi tarafından 28-29 Haziran olarak planlanan ancak daha sonra “Haziran ayında yapılmayacağı” açıklanan “Alvimedica Cup’ışalım mı?”dan boşalan yere de KYK'nın (Kalamış Yelken Kulübü) 60. Yıl yarışı kondu.

Alvimedica yarışını gerçekleştirmek için hazırlık yapan KYK, “iptal” haberi üzerine “kendi yarışını” yapacağını duyurmuştu. Kalamış Yelken Kulübü’nün 60. Yılı için düzenlenecek bu etkinlik “Kalamış Yelken 60. Yıl Eurofence-Demma Yat Yarışı” adıyla anılacak.

Kaynak: TurkSail

YORUM YAZ