MENÜ

Tavşanlı Linyitspor maça hazır

Bank Asya 1. Lig'de deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak TKİ Tavşanlı Linyitspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, önce rakiplerinin etkili silahlarını durdurmayı, sonra kendi silahlarını kullanmayı hedeflediklerini belirterek, "yenemezsen yenilme" anlayışıyla oynayacaklarını söyledi.

Tavşanlı Linyitspor maça hazır

Kırmızı-siyahlı takım, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde onarımı süren Ada Stadı’nda son antrenmanını yaparak, otobüsle Samsun’a hareket etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Haberin Devamı

Takımı uğurlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na gelen kalabalık taraftar grubu, hava sıcaklığının -5 derece olduğu ortamda, teknik heyet ve futbolculara tezahüratta bulundu.

Futbolcular, otobüse bindikten sonra taraftarları selamladı. Takım kaptanı Abdi Aktaş, taraftarlara hitaben, "Önemli bir maça gidiyoruz. Amacımız Samsun’dan lider olarak dönmek" dedi. Daha sonra otobüs Samsun’a hareket etti.
Akçay, takımın hareketinden önce yaptığı açıklamada, Samsunspor karşısına "yenemiyorsan yenilme" anlayışıyla çıkacaklarını bildirdi.

Spor Toto Süper Lig düzeyinde oyun anlayışına sahip, sahanın her yerini çok iyi kullanabilen, hem savunma ve hem hücum yönünü çok iyi oynayan ve iyi oyuncuları olan güçlü bir takımla mücadele edeceklerini ifade eden Akçay, şöyle konuştu:
"Özellikle gol bölgelerinde Agbetu, Zenke ve Billy Mehmet’le artan bir gol zenginlikleri de var. Kenardaki Ufuk’un da hızlı bir oyuncu olarak ofansif güçlerine katkı yapmasını bekliyoruz. Bunların hepsi bir araya geldiğinde, savunmada çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bence çok iyi bir maç olacak. Orta kanattan vazgeçmeden oynayacağız. Önce rakibimizin etkili silahlarını durdurup, sonra kendi silahlarımızı kullanmayı hedefliyoruz. İnşallah planlarımız sonuçlanır."

Haberin Devamı

Akçay, sakatlığı süren Mehmet Akyüz’ün oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağını, onun dışında sakat ya da cezalı oyuncularının bulunmadığını anlattı.

"BAŞARIMIZ BİZE SEMPATİ DUYANLARIN SAYISINI ARTIRIYOR"
Spor kamuoyunda son haftalarda TKİ Tavşanlı Linyitspor’a olan ilginin arttığını anımsatan Akçay, bir televizyon programında yorumculuk yapan eski futbolcu Saffet Sancaklı’nın, "Ben TKİ Linyitspor’u destekliyorum" dediğini hatırlattı.

Bu teveccühünden dolayı Sancaklı’ya teşekkür eden Akçay, şunları kaydetti:
"Beklentilerin üzerinde performans göstermemiz sempati toplamamıza neden oldu. Takımımızın imkanları, sporcularımızın yapısı, kulüp yapımız, mütevazi anlayışımız, bizi seven ve değer verenlerin sayısını artırıyor. İmkanları ve şartları oldukça düşük bir takım olmamızla özellikle futbolda kendini ifade etme konusunda zorluk çeken her insanın ifade biçimi oluyoruz. Sanki onları biz temsil ediyormuşuz gibi oluyor. Kendini ifade etmekte zorluk çeken ya da ifade etmede geç kalmış olan insanların büyük bölümü de bizimle kendini bir yerde topluma sunmuş oluyor. Bence imkanlarımızın eksik, gücümüzün sınırlı olmasına rağmen başarılı olmamız, toplumun bizi daha fazla takdir etmesine neden oluyor. Bu şekilde taraftar topluyoruz. İnşallah onlara layık olmak için ligin sonuna kadar bu güç ve anlayışımızı sürdürürüz."

Haberin Devamı

Akçay, kalan 10 maçta olabildiğince puan toplayıp 3 ile 6. sıralar arasında yer alarak, play-off’a kalmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZ