MENÜ

Tarihi zafer! 66-65

Spor Toto Türkiye Kupası'nda zafer Pınar Karşıyaka'nın oldu. Finalde Anadolu Efes'i Dixon'un son saniye sayısı ile yenen Kaf Kaf, tarihinde ilk kez kupa şampiyonluğu kazandı

Tarihi zafer! 66-65



Türkiye Kupası’nda kulüp tarihinde ikinci kez final oynama şansı yakalayan Pınar Karşıyaka bu kez mutlu sona ulaştı. Yeşil- Kırmızılılar, Anadolu Efes’i 66-65 yenip tarihindeki ilk kupa şampiyonluğu zaferini yaşadı. Maça Dixon ve Diebler’ın üçlükleri ile başlayan ve çizginin gerisinden 15 sayı bulan Karşıyaka, ilk çeyreği 20- 16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Williams ve Diebler’in üçlüğü ile başlayan Karşıyaka 26-16 öne geçti. Ancak savunmasıyla oyunda kalan Anadolu Efes, Planinic’in sayıları ve Birkan’ın iki üçlüğü ile oyuna tekrardan ortak oldu ve devre 35-35 sona erdi. İkinci yarı da büyük çekişme içinde geçti. Efes’te Bjelica devreye girince skor 46-42 oldu. Ancak İzmir ekibi Barış’ın iki üçlüğü ile yanıt verdi tekrar öne geçti: 47-46. Bjelica’nın sayıları ile oyunun içinde kalmayı başaran Efes, 3. periyodu 53-52 galip tamamladı.

Büyük çekişme yaşandı

Son bölümde iyi savunma yapan Efes, 2.5 dakika sayı yemeyince 57-52’lik üstünlük sağladı. Fakat Karşıyaka maçtan kopmadı. Dixon ve Can’ın üçlükleri ile 35. dakikada skora yine denge geldi: 60-60. Son bir dakikaya girilirken durum 62- 62’ydi. Batista’nın aldığı hücum ribaundu sonrası attığı basket ve ardından faulu sayıya çevirmesiyle Karşıyaka 65-62 öne geçti. 20 saniye kala Can’ın Planinic’e yaptığı üç sayılık faul atışlarını sayıya çeviren Hırvat yıldız skoru 65-65’e getirdi. Ancak bu sefer de Planinic son saniyede Dixon’a faul yapınca, serbest atışların ilkini sayıya çevirip, ikinciyi bilerek kaçıran Amerikalı, şampiyonluğu da Karşıyaka’ya getirdi: 66-65. Bu arada Kaf Kaf, kupadaki tek finalini 2005’te Ülker’le oynamış ve kaybetmişti.

İşte şampiyonluk pozu

Pınar Karşıyaka’lı oyuncular, yılın trendi olan, ‘Soyunma odasındaki zafer pozu’nu vermeyi ihmal etmedi. Oyuncular tarihi şampiyonluğu işte böyle kutladı.

Soylu'nun anısına

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı müzesine taşıyan Pınar Karşıyaka, zaferini yaşamını yitiren taraftarı Özgür Soylu’ya atfetti. Soylu, deplasman maçına giderken hayatını kaybetmişti.

Sarıca'nın sevinci

Büyük bir arzumuz, hayalimiz vardı. O da Türkiye Kupası’nı kazanmak. Bu da ilk defa bana ve ekibime nasip oldu.

Taraftar çıldırdı

Kaf Sin Kaf taraftarı, final maçı için Ankara’daki salonu doldurdu. Taraftarlar, tarihi zafer sonrası sahaya inerek, oyuncuları büyük bir coşkuyla kutladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ