MENÜ

Tarihi kontrat! 11 yıllık imza ve 350 milyon dolar

Dünya spor tarihinde kimi zaman yapılan sözleşmeler akıllarda kalır. Onlardan biri de beyzbol dünyasında yaşandı. 30 yaşındaki Amerikan beyzbolcu Manny Machado inanılmaz bir kontrata imza attı.

Tarihi kontrat! 11 yıllık imza ve 350 milyon dolar

Genelde futbol dünyasından duymaya alıştığımız yüksek kontrat haberlerine bu kez de beyzbol dünyasından bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

İNANILMAZ SÖZLEŞME

Major League ekiplerinden San Diego Padres'in tecrübeli oyuncusu Manny Machado için bir süredir sözleşme yenileme görüşmeleri sürüyordu. İki taraf da mutlu sona ulaştı ve dünya spor tarihinin en unutulmaz kontratlarından birine imza atıldı.

BU YIL BAŞLAYACAK

Tecrübeli oyuncu takımıyla 11 yıllığına anlaştı. Bu sürede takımın süperstarlarından biri olan Machado 350 milyon dolar kazanacak. Oyuncunun sözleşmesi 2033 tarihinde bitecek ve 41 yaşında olmuş olacak. İki tarafın da mutabık olması durumunda sözleşme hemen yürürlüğe girecek ve bu yıldan itibaren başlayacak.

TARİHE GEÇTİ

Machado'nın menajerliğini Dan Lozano yürütüyor ve bu anlaşma ile Dodgers'tan Mookie Betts ve Angels'tan Mike Trout'un ardından MLB tarihindeki en büyük üçüncü sözleşme uzatmasının sahibi oldu.

Haberin Devamı

ICARDI TEHLİKESİ

Anlaşmaya dair açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, "İlk Günden beri bana inandılar ve işte buradayız, umarım burayı evimiz yapacağız. Kariyerimizin geri kalanında burada olmaktan ve bu şapkanın Onur Listesi'ne girmesini sağlamaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

MACHADO İÇİN BU İLK DEĞİL

Amerikalı oyuncu için böylesine yüksek ücretli ve uzun dönem sözleşme bir ilk değil aslında. 2019'da San Diego'da 10 yıllığına ve 300 milyon dolara imza attığında, bu kısaca Kuzey Amerika profesyonel spor tarihindeki en büyük sözleşmeydi.

YORUM YAZ