MENÜ

Tarihi jest

Anadolu Ateşi Hokey Takımı, imkansızlıklar nedeniyle Avrupa Şampiyonası'na gidemeyeceğini bildirdi. Uluslararası Federasyon, turnuvayı Malatya'ya aldı

Tarihi jest

Başarılarıyla Türkiye ve Avrupa’da ün yapan Malatya Anadolu Ateşi Hokey Kulübü, maddi imkansızlıklar nedeniyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonası’na gidememe riski ile karşı karşıya kalınca, şampiyona Malatya’ya alındı. Malatya Anadolu Ateşi Hokey Kulübü Antrenörü Savaş Yılmaz, bu yıl Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Büyük Erkekler Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda birinci, kızlarda ise Türkiye ikincisi olduklarını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle şampiyonaya gidememe riski ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bu nedenle, şampiyonanın Malatya’ya alınması için Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla Türkiye Hokey Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını belirten Yılmaz, federasyonun devreye girmesiyle Uluslararası Hokey Federasyonu’na talebin iletildiğini ve kabul gördüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Daha önce gidememişlerdi

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, önceki yıl da bu kulübün Avrupa Şampiyonası’na katılamadığını hatırlatarak, “Bu yıl da başarı göstermeleri halinde onlara söz vermiştim. Yoğun bir uğraş verdik. Birçok ülke şampiyonayı kendi ülkesine almak istiyor. Biz girişimlerimiz sonucu Malatya’ya aldırdık. Şampiyona 2012 yılının Şubat ayında Malatya ilimizde yapılacak. Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübümüz de bu şampiyonada büyük bir başarı göstererek altın madalya alacaktır” dedi.

YORUM YAZ