MENÜ

Tarihe Damga Vuran Seyircisiz Maçlar!

Dünyada futbolun durduğu bu günlerde futboldan hepimiz uzak kaldık. Futbolda seyircinin önemini ve tribün kültürünü size anlatmayacağız. Özellikle Süper Lig’de 26. Hafta maçlarının seyircisiz oynanmasıyla birlikte seyircisiz maçların ne kadar keyifsiz olduğunu tekrar hatırladık. Biz de sizlere tarihteki en önemli seyircisiz maçları hatırlatmak istedik.

Castilla – West Ham (1980)

Haberin Devamı

Tarihin en enteresan seyircisiz maç hikayesi bu karşılaşmanın olabilir. Real Madrid’in B takımı olan Castilla, İspanya kupasında Real Madrid’in rakibi olmuştur. Maçı Real Madrid’İn A takımı kazansa da Castilla Avupa Kulüpler Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştır. İkinci tur maında ise Castilla’nın rakibi İngiltere’den West Ham United olmuştur. Castilla ilk maçta West Ham’ı 3-1’lik skorla mağlup etmiştir. Ama bu maça asıl damgayı çıkan olaylar vurmuştur. Castilla’nın taraftarlarıyla West Ham’lılar arasında arbede çıkmıştır. Bu arbedenin ardından West-Ham’lı 50 taraftar tribünden atılmıştır. Bunun sonucunda tribünden atılan 1 taraftara otobüs çarpmış ve hayatını kaybetmiştir. Bu maçın ardından oynanacak olan rövanş maçına ise taraftar alınmamış ve kapalı kapılar ardında oynanmıştır. 5-1 West ham United’ın kazandığı mücadele televizyon ve radyolarda yayınlanmamıştır. 1 Ekim 1980’de oynanan bu maça çok az sayıda basın mensubu katılabilmiştir. Bu maç tarihe Hayalet maç olarak geçmiştir.

Haberin Devamı

Barcelona – Las Palmas (2017)

2017 yılında İspanya’da gerçekleştirilen Katalunya Bağımsızlık Referandumu nedeniyle, Barcelona ve Las Palmas karşılaşması seyircisiz oynanmıştır. Barcelona Yönetimi İspanya Futbol Federasyonu’na maçın ertelenmesini talep etse de, Federasyon bu talebi kabul etmemiştir. Katalan takım olan Barcelona ise, İspanya yönetimine bağlı olan Las Palmas karşılaşmasına taraftarından yoksun çıkmıştır. 1 Ekimde oynanan bu karşılaşmayı ise Barcelona 3-0’lık rahat bir skorla kazanmıştır.

Fenerbahçe – Bate Borisov (2013)

2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Lig’inde finalin kıyısından dönen Fenerbahçe, Son 32 Turunda çok kritik bir mücadeleyi taraftarından yoksun şekilde oynamıştı. Grup etabındaki Marsilya ve Mönchengladbach maçında yaşanan saha olayları düzünden Fenerbahçe, Belarus ekibi Bate Borisov maçının 0-0’lık rövanşına taraftarından yoksun bir şekilde çıkmıştır. Baroni’nin 45+1’de uzatmalarda attığı penaltı golüyle Son 16 Tur’una kalan sarı lacivertliler bu maçı taraftarından yoksun oynasa da kazanmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

Aston Villa – Beşiktaş (1982)

UEFA’da seyircisiz maça çıkan tek temsilcimiz ise Fenerbahçe değil. Beşiktaş da 1982 yılında önemli bir maçta seyircisiz oynamıştır. Ama tek bir farkla, ev sahibi Beşiktaş değil Aston Villa’ydı. 1982-1983 Sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Tur 1. Maç’ında siyah beyazlılar İngiltere’de Aston Villa’ya konuk oluyordu. Karşılaşma Aston Villa’lı taraftarların bir önceki sezon Belçika’da oynanan Anderlecht maçında yarattığı olaylar yüzünden seyircisiz oynanmıştır. Karşılaşmada ise ne yazık ki temsilcimiz sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılmıştır.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ