MENÜ

O maçta tam 74 kişi ölmüştü!

Corona Virüs nedeniyle ilk etapta tüm Avrupa’da maçların seyircisiz oynanmasının ardından futbol tüm dünyada adeta durma noktasına gelmişti. Şu anda corona virüs yüzünden tüm dünyada spor müsabakalarının akıbeti belirsizliğini korurken, önümüzdeki günlerde liglerin başlaması durumunda bile karşılaşmaların seyircisiz oynanacağı ana madde olarak gündemde tutuluyor. Fanatik Tv'den Nihat Uzel, seyircisiz oynanmış önemli maçları sizler için liste haline getirdi.

Futbolda maçların bu seneye kadar salgın hastalıklar yüzünden ertelenmesine pek alışık değildik. Ama 2009 yılında Domuz Gribi salgını yüüznden Meksika Ligi’ndeki 2 takım, America ve Tecos 100.000 boş koltuk önünde maç yapmıştı. Meksika Ligi’nin 15. Haftasında ligin orta sıralarında yer alan iki takımın oynadığı karşılaşma Domuz Gribi salgını yüzünden seyircisiz oynanmıştı. Sahada yer alan tüm personeller, basın mensupları ve kolluk güçleri maske takmışlardı.

Haberin Devamı

Afrika Şampiyonar Ligi’nde 2012 yılında ilk kez tarihte bir derbi seyircisiz oynandı. Kahire derbisi olarak bilinen Al Ahly ve Zemalek takımlarının karşılaştığı de mücadelede güvenlik önlemleri nedeniyle seyircisiz oynandı. 20122 yılında 74 kişinin hayatını kaybettiği şubat ayında oynanan karşılaşmadan sonra bu mücadelenin seyircisiz oynanmasına karar verilmişti. 27 Temmuzda 70 bin boş koltuğun önünde oynanan mücadeleyi Al Ahly, 1-0 kazanmayı başarmıştı.

İtalya futbolunun en büyük sıkıntısı olan ırkçılık problemi yıllardır son bulamadı. Bu konuyla en çok uğraşan oyunculardan birisi olan Mario Balotelli İnter’de oynadığı yıllarda Juventuslu taraftarların ırkçı saldırısına maruz kalmıştı. Juventus’un Inter’i konuk ettiği maçta Juventuslu taraftarlar maçın başından sonuna kadar Mario Balotelli’ye ırkçı tezahüratta bulunmuştur. Bunun sonucu olarak da İtalya Futbol Federasyonu, Juventus’a ceza vermiş ve ve 3 Mayıs 2009’daki Lecce maçını seyircisiz oynamıştır. Bu karşılaşma ise 2-2’lik beraberlikle sonuçlanmıştır.

Haberin Devamı

Tarihin en enteresan seyircisiz maç hikayesi bu karşılaşmanın olabilir. Real Madrid’in B takımı olan Castilla, İspanya kupasında Real Madrid’in rakibi olmuştur. Maçı Real Madrid’İn A takımı kazansa da Castilla Avupa Kulüpler Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştır. İkinci tur maında ise Castilla’nın rakibi İngiltere’den West Ham United olmuştur. Castilla ilk maçta West Ham’ı 3-1’lik skorla mağlup etmiştir. Ama bu maça asıl damgayı çıkan olaylar vurmuştur. Castilla’nın taraftarlarıyla West Ham’lılar arasında arbede çıkmıştır. Bu arbedenin ardından West-Ham’lı 50 taraftar tribünden atılmıştır. Bunun sonucunda tribünden atılan 1 taraftara otobüs çarpmış ve hayatını kaybetmiştir. Bu maçın ardından oynanacak olan rövanş maçına ise taraftar alınmamış ve kapalı kapılar ardında oynanmıştır. 5-1 West ham United’ın kazandığı mücadele televizyon ve radyolarda yayınlanmamıştır. 1 Ekim 1980’de oynanan bu maça çok az sayıda basın mensubu katılabilmiştir. Bu maç tarihe Hayalet maç olarak geçmiştir.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ