MENÜ

Tanıtım gününde rezil oldu!

Barcelona'nın yeni transferi Martin Braithwaite, Barcelona formasıyla taraftara tanıtıldığı günde alay konusu oldu. Barcelona formasıyla Camp Nou'ya ilk kez çıkan ve kameralara hünerlerini sergileyen Braithwaite, bir hareketi yapamayınca bu olay sosyal medyada gündem haline geldi. Suarez ve Dembele'yi sakatlıklara kurban eden Katalan ekibi, La Liga'ya başvuru yaparak bir transfer hakkı elde etmiş ve özel izinle Leganes'ten Danimarkalı Martin Braithwaite'i renklerine bağlamıştı. Bu transfer bir çok kişi tarafından "haksızlık" olarak nitelendirerek tepki toplamıştı.

Martin Braithwaite bu sezon La Liga'da 6 gol atıp 2 asist yaparken toplamda ise 8 resmi gol kaydetti. Danimarka Milli Takım formasını da giyen Braithwaite için Barcelona'nın 18 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. Danimarkalı futbolcuyla 30 Haziran 2024'e kadar sözleşme imzalayan Barcelona, oyuncunun tanıtım gününde ise entereasn bir an yaşadı. Futbolcu, tanıtım gününde bir özel hareket deneyip yapamayınca adeta rezil oldu!

Haberin Devamı

Özel transfer hakkı nedir?

La Liga 'da özel transfer hakkı şöyle işliyor. Uzun süreli sakatlık sebebiyle en az 5 ay olmak kaydıyla oyuncular takımdan ayrı kalırsa, transfer sezonu dışında sadece bir oyuncu için başvuru yapılabiliyor. Oyuncunun bonservisinin elinde olması ya da La Liga'da oynaması gerekiyor.

YORUM YAZ