MENÜ

Tam kapanma nedir, ne anlama geliyor? Tam kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Bu son dakika gelişmelerinin ardından vatandaşlar, ''Tam kapanma nedir, ne anlama geliyor? Tam kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek? Market ve bakkallar açık olacak mı?'' sorularına yanıt arıyor.

Tam kapanma nedir, ne anlama geliyor? Tam kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında biraraya gelen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yeni koronavirüs önlemlerini açıkladı, tam kapanma kararı alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Tam kapanma nedir, ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası vatandaşlar tam kapanmanın ne anlama geldiğini merak ediyor. Tam kapanma bölgedeki tüm kurumların belli bir süreliğine kapatıldığı ve insanların çok istisna haller dışında evinden çıkmasının yasaklandığı tedbir anlamına gelmektedir.

Tam kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma ile ilgili olarak, "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz" diye konuştu.

Market ve bakkallar açık olacak mı?

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya geçileceğini söyledi, ''İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen ve istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitime ara verildi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin ara verildiğini ifade etti ve "Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir." şeklinde konuştu.

YORUM YAZ