MENÜ

Takip devam ediyor: 3-0

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında G.Antep'i ağırlayan Trabzonspor, rakibinin 22. dakikada 10 kişi kaldığı maçta sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Takip devam ediyor: 3-0

Haberin Devamı

Stres kaybolunca...
Belki Eskişehirspor maçından bile daha zor geçecekti. Çünkü Gaziantepspor da en az geçen haftaki rakip kadar tehlikeliydi. Ancak maçın başı sayılabilecek bölümlerde yaşanan bir olay her şeyi tamamen değiştirdi, ortaya bambaşka bir resim çıkardı. Takımının en iyilerinden olan Dany’nin atılması, pozisyonun penaltıyla sonuçlanması sadece skor üstünlüğünü getirmedi Trabzonspor’a. Bu andan itibaren Gaziantepspor’un maçtan önce kurguladığı oyun sistemi de değişti. Ve her şey Trabzonspor’un istediği gibi gelişti.

Bir Burak klasiği
Sadece Trabzonspor’un değil, ligin en formda ilk üç oyuncusundan biri olan Burak Yılmaz’ın kisişel zorlamasıyla aldığı penaltıda vuruşu yaparken ki heyecanı pozisyonun ilk anda gol olmasının önüne geçti. Ancak takipçiliği ve atletik yapısı sayesinde dönen topu ağlara bırakarak durumu erken 1-0 yapınca Şenol Güneş’in öğrencilerinin de Avni Aker’in de stresi ortadan kayboldu.

Egemen’den örnek çalışma
Alıştığımız yeri olan stoperden sol kanada geçen Egemen, bu mevkideki işini Piotr Brozek’ten de Cale’den de iyi yaptı. Deneyimli oyuncunun maçın 36. dakikasında yaptığı hücuma çıkış ve şık ortayla Pawel Brozek’e attırdığı gol, gerçekten de örnek nitelikteydi. İlerideki tek adam olma misyonundan kurtulan Umut, her şeye rağmen ilk yarının sonlarına doğru yine öyle bir gol kaçırdı ki, kendini hatırlattı!

Fişi Selçuk çekti
İlk yarının sonlarına doğru Selçuk’un mükemmel pasıyla tüm Gaziantep savunmasını geçip Burak’ı bulması ve onun ustaca bitirişi, Antep’in fişinin çekildiği andı. İkinci yarıda skor üstünlüğüne sahip Trabzonspor, adeta Barcelona gibi top gezdirdi, tribünlerine nefes aldırdı. Antep’in cılız ataklarında Tolga kalesinde devleşirken, oyuna girdikten sonra Alanzinho Fırtına’nın şiddetini biraz daha arttırdı. Burak ve Umut, farkı artırma şansları yakaladı ama ilk yarıdaki verim biraz düşünce maç da ilk yarının skoru olan 3-0 ile tamamlandı.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı

YORUM YAZ