MENÜ

Takım hâlinde birinci olduk

Kahramanmaraş'ta düzenlenen 8. Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Türkiye, takım halinde birinci oldu.

Takım hâlinde birinci olduk

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, Batıpark Spor Salonu’nda yapıldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, final karşılaşmaları öncesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın güreşte Türkiye’nin en önemli merkezlerinden olduğunu belirterek, kentin uluslararası güreş turnuvasında sporcuların centilmence mücadelesine sahne olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Ali İhsan Kabakçı ise Kahramanmaraş’ta geleneksel hale getirilen Uluslararası Güreş Turnuvası’na katılımın yoğun olduğunu belirtti. Bu durumun kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Kabakçı, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Kahramanmaraş, güreşin harman olduğu, güneyin Kırkpınar’ı kabul edilen bir yer. Her alandan pehlivanların çıktığı bir er meydanı olarak görüyoruz. Bu yüzden Türkiye’de uluslararası güreşte son yıllarda turnuva adı altında gerçekten olağanüstü güreş müsabakaları seyrediyoruz. Sayılı organizasyonlar arasına giren bu turnuvaya emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu tür organizasyonların büyüyerek devam edeceğini ümit ediyoruz."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı da kentin geleneksel güreşlerin yapıldığı önemli şehirlerden olduğunu söyledi. 15 ülkeden 150 sporcunun mücadele ettiği turnuvada 7 sıkletteki müsabakalarda Türkiye takım halinde birinci oldu. İran ikinci, Çeçenistan da üçüncülük elde etti. Dereceye giren sporculara ödülleri katılımcılar tarafından verildi.

Haberin Devamı

Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle:

55 kilogram

1. Mehmet Hüseyin Hasanov (Azerbaycan)
2. Özbekhan Güçlü (Türkiye)
3. Petro Sıscano (Moldovya)

60 kilogram1. Ashamaz Kardanov (Adige Cumhuriyeti)
2. Vural Hüseyinoğlu (Azerbaycan)
3. Abek Aıtbekov (Kırgızistan)

66 kilogram

1. Vladımır Gotısav (Moldovya)
2. Azat Mırakımov (Kırgızistan)
3. Aazamat Khusbıev (Adige Cumhuriyeti)

74 kilogram

1. Arsen Maırov (Adige Cumhuriyeti)
2. Salım Zhambeev (Adige Cumhuriyeti)
3.Alıreza Ghasemı (İran)

86 kilogram

1. Kolov Kortoev (Çeçenistan)
2. Islam Maseev (Dağıstan)
3. Aleksandre Gobejıshıvılı (Gürcistan)

96 kilogram

1. Shamıl Akıımev (Çeçenistan)
2. Lıcbomur Sagalıuk (Ukrayna)
3. Hakkı Ceyhan (Türkiye)

120 kilogram

1. Muhammet Enes Bandırma (Türkiye)
2. Tedore Ebanodrze (Gürcistan)
3. Mahdı Nochorba (İran

YORUM YAZ