MENÜ

Tahkim kurulu cezayı kaldırdı

TFF Tahkim Kurulu, PFDK'nın Konya maçındaki kötü-çirkin tezahürat nedeniyle verdiği 1 maçlık cezayı kaldırdı. Kasımpaşa maçında Saracoğlu'nun kapıları taraftara açıldı.

Tahkim kurulu cezayı kaldırdı

Fenerbahçe’ye, ligin 18. haftasında Konyaspor’la oynanan maçta yapılan çirkin-kötü tezahürat nedeniyle verilen 1 maçlık saha kapama cezası Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı. Kurulun dünkü toplantısı sonrası TFF’nin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, “Disiplin ihlalinin, FDT’nin 52/1.maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş 1. ihlal olması nedeniyle, FDT’nin 52/2.maddesi uyarınca netice cezanın 40 bin TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir”
ifadesi kullanıldı. Fenerbahçe, karar bozulduğu için 21. haftadaki Kasımpaşa maçını taraftarı önünde oynayabilecek. Tahkim Kurulu’nun aldığı bu kararda geçen hafta
Şanlıurfaspor’un cezasını kaldırması önemli rol oynadı. Şanlıurfa’nın cezasını ‘Disiplin cezasının talimat değişikliğinden sonra gerçekleştiği’ gerekçesiyle kaldıran Tahkim, Fenerbahçe’nin cezasını da aynı gerekçeyle kaldırdı. İkinci ihtar geldi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ise Fenerbahçe’nin geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’le
deplasmanda oynadığı mücadelede taraftarının yaptığı kötü-çirkin tezahürat nedeniyle eylemin 2. kez gerçekleşmesinden dolayı 80 bin TL para cezası kesti. Böylece hem PFDK, hem de Tahkim Kurulu, talimat değişikliği nedeniyle sezonun ilk yarısındaki cezaların sıfırlanmış olduğunu onayladı. Konya maçında 1. ihtarı, Eskişehir maçında 2. ihtarı alan Fenerbahçe, bir maçta daha taraftarının kötü-çirkin tezahüratı nedeniyle ihtar ve para cezası alırsa sınıra gelmiş olacak. 4. ihtar halinde saha kapatma cezası uygulanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ