MENÜ

Süper Lig'in kiralık yıldızları ne yaptı?

Süper Lig’in 12 Haziran’da tekrar başlayacak olmasıyla en çok merak edilen konulardan birisi de kiralık olarak kulüplerinden forma giyen oyuncuların durumu oldu. Süper Lig’deki takımlarda forma giyen tüm kiralık oyuncuların sözleşmelerinin 27 Temmuz’da son bulacak olmalarıyla bu isimlerde kulüplerine geri dönecek. Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Beşiktaş’tan Trabzonspor’a kadar başta 4 Büyükler olmak üzere tüm takımlarda forma giyen kiralık oyuncuların performansını sizler için derledik.

Kulüplerin bulunduğu ekonomik durumları göz önüne alındığında kiralık oyuncuların önemi her geçen sezon daha da artıyor.

Haberin Devamı

Özellikle liglerin geç tamamlanacak olması kiralık oyuncuların da belirlenen tarihten daha sonra kulüplerine dönmelerini gerektirdiği için bu oyuncuların kalan haftalardaki performansı da fazlasıyla merak konusu oldu.

Falette - 4 Maç - 0 Gol - 0 Asist

Fenerbahçe kiralık oyuncu konusunda en temkinli yaklaşıma sahip takımlardan birisi. Kadrosunda bu sezon sonunda ayrılacak yalnızca Simon Falette’in yer aldığı sarı lacivertliler, bu oyuncuyla yola devam etmeyecek.

Andone - 11 Maç - 2 Gol - 0 Asist

Onyekuru - 9 Maç - 1 Gol - 2 Asist

Lemina - 25 Maç - 1 Gol - 0 Asist

Jean Michael Seri - 29 Maç - 1 Gol - 3 Asist

Galatasaray ise adeta kiralık futbolcu cenneti konumunda bulunuyor. Kadroda çok önemli yere sahip olan Florin Andone, Jean Micheal Seri, Mario Lemina ve Henry Onyekuru’n sözleşmeleri sezon sonunda sona eriyor. Galatasaray’ın özellikle Henry Onyekuru ve Mario Lemina’yla yola devam etmek adına tüm imkanları seferber ettiği biliniyor. Diagne-Belhanda ve Feghouli’yi bonservisiyle göndermek isteyen Galatasaray’ın gelen bütçeyi bu oyunculara ayırdığı bilinirken Andone ve Seri’yle yola devam edilmeyeceği biliniyor.

Haberin Devamı

Elneny - 28 Maç - 0 Gol - 2 Asist

Boateng - 6 Maç - 2 Gol - 0 Asist

Diaby - 29 Maç - 3 Gol - 2 Asist

Rebocho - 18 Maç - 0 Gol - 0 Asist

Beşiktaş da aynı Galatasaray gibi kiralık oyuncuları bol olan bir takım. Kadrosunda kiralık olarak mohammed Elneny, Kevin Prince Boateng, Pedro Rebocho ve Abdoulay Diaby’yi bulunduran siyah beyazlıların bu oyuncularla yola devam etmeyeceği biliniyor. Bu oyuncular da 27 Temmuz itibariyle kendi kulüplerine dönüş yapacaklar.

N’diaye - 13 Maç - 1 Gol - 4 Asist

Manoel - 1 Maç - 0 Gol - 0 Asist

Ve gelelim Karadeniz fırtınası Trabzonspor’a. Trabzonspor’da devre arasında takıma dahil olan N’diaye ve manoel’in de sözleşmeleri sezon sonunda sona eriyor. Yalnızca 1 maçta şans bulan Brezilyalı stoper Manoel ile yola devam edilmeyeceği bilinirken. Bordo Mavili Ekibin N’diaye’yi transfer etmek istediği biliniyor.

Bu futbolculara ek olarak takımları için oldukça önemli olan Ankaragücü’nün yıldızı Gerson Rodrigues, Kasımpaşa’nın önemli silahı Ndongala, Başakşehir forması giyen Okechukwu Azubıike, Göztepe’nin yıldızları Serdar Gürler ve Soner Aydoğdu, Antalyaspor’un kiralık yıldızı Sinan Gümüş, Denizlispor’un golcüsü Estupinan ve Sivasspor’un önemli isimleri Fatih Aksoy - Fernando Andrade’nin de sözleşmeleri 27 Temmuz itibariyle biten isimler.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ