MENÜ

Süper Lig'in ikinci şansı iyi kullanan transferleri! Arda Turan, Aboubakar, Ghezzal ve dahası...

Süper Lig’de 2020/2021 sezonunun başında transfer olduğu takımlarda adeta ikinci baharını yaşayan bazı oyuncular, performanslarıyla eski günlerini yaşarken, kimi isimler eski günlerinin bile üstüne çıkıyor. Adeta yeni takımlarında tekrar doğan isimleri biz de sizler için hazırladık. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Deniz Türüç: Bu sezon Başakşehir’e transfer olan ve iyi performansıyla tekrar Kayserispor’daki günlerini hatırlatan Deniz Türüç, 33 maçta 4 gol 4 asistlik katkı sağladı. 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, Milli Takım kadrosunda da kendine yer bulurken kiralık olarak geldiği Başakşehir’de sezon sonunda kalıcı sözleşme imzalayacak. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’de en çok eleştirilen isimlerden olan Deniz Türüç, 35 maçta 6 gol 4 Asistlik katkı sağlasa da yaptığı sık hatalarda istenmeyen adam ilan edilmişti.

Haberin Devamı

Aboubakar: Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Porto’da forma şansı bulamayan ve sadece 10 maçta süre alan Avoubakar, 2 gollük katkıyla çok kötü bir performans göstermişti. Ona ikinci şansı ise eski kulübü Beşiktaş ve Sergen Yalçın tanıdı ve Aboubakar’ı eski performansına çıkardı. Bu sezon 27 maça çıkan 29 yaşındaki santrafor, 16 gol, 5 asistlik katkıyla oynuyor.

Vitor Hugo: Trabzonspor’un savunmadaki lideri olan Vitor Hugo da ikinci şansı iyi değerlendirenlerden. 29 yaşındakl savunmacı transfer olduğu palmeiras takımında geçen sene sakatlık yüzünden forma şansı bulamamıştı. Geçtiğimiz sezon yalnızca 9 maça çıkabilen oyuncu vasat performansıyla unutulmaya başlamıştı. Ona şans veren Trabzonspor takımını ise pişman etmeyerek “Kale” gibi performans gösterdi.Bu sezon 24 maça çıkan savunmacı 4 gollük katkı sağladı.

Haberin Devamı

Arda Turan: Kariyeri tepetaklak olan ve adeta istenmeyen adam ilan edilen 34 yaşındaki Arda Turan’a ikinci şansı “Evim” dediği Galatasaray ve Fatih Terim verdi. Fatih Terim’in ısrarlarını boşa çıkartmayan Arda Turan, bu sezon 2 maçta 3 gol 2 asistlik katkısının yanı sıra takımın birleştirici unsuru olarak görev yapıyor. Geçtiğimiz sezonu Başakşehir’de tamamlayan Arda Turan 12 maçta süre alsa da ne gol ne de asist katkısı sağlayamadı.

Boupendza: Sezon başında Bordeaux’tan bedelsiz şekilde transfer edilen ve Süper Lig’de gol krallığı yarışının en ciddi adayı olan Boupendza, çıktığı 26 maçta attığı 18 golle her 93 dakikada 1 gol atmayı başararak muhteşem performansa imza attı. Geçtiğimiz sezonu Portekiz İkinci Ligi takımlarından Feirense’de geçiren Boupendza, 12 maçta sadece 1 asist yapmış gol atmayı başaramamıştır.

Kevin Mirallas: Geçtiğimiz sezon Belçika Ligi takımlarından Royal Antwerp forması giyen Kevin Mirallas, 21 maçta 2 gol 2 asistlik katkı sağlasa da maç başı ortalama 55 dakika süre alıyordu. Bu sezon Gaziantep FK’ya transfer olan 33 yaşındaki tecrübeli yıldız 23 maçta 6 gol 3 asistlik performansla eski günlerine göz kırptı.

Rachid Ghezzal: Geçtiğimiz sezon Fiorentina’da kiralık oynayan ve performansıyla forma şansı elde edemeyen 28 yaşındaki Rachid Ghezzal, Beşiktaş’ta yeniden parladı. Fiorentina’da 21 maça çıkan ve 1 gol, 1 asistlik performansıyla vasat altı bir oyuncu olan Ghezzal, Beşiktaş’ta muhteşem performansa imza attı. 23 maçta 1 gol 13 asistlik katkı sağlayarak muhteşem iç çıkartan sağ kanat oyuncusu Ghezzal’in bonservisini Beşiktaş almaya çalışacak.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ