MENÜ

Süper Lig'in en kariyerli kadrosu belli oldu! Alex kesik yedi...

Süper Lig'e bugüne kadar binlerce transfer yapıldı. Takımların kadrolarına kattığı bir çok transfer unutulup giderken bazı isimler kariyerleri ve oynadıkları futbollarla ligimizde fark yarattı. Biz de Süper Lig'de futbol oynamış en kariyerli oyunculardan kurulu 11'i sizler için hazırladık. Bakalım Alex De Souza'nın kesik yediği bu kadroda kimler yer almış...

Claudio Taffarel

Haberin Devamı

Şu anda 54 yaşında olan ve Brezilya Milli Takımı’nın kaleci antrenörlüğünü gerçekleştiren Taffarel, Brezilya futbol tarihinin Dida’yla beraber en iyi 2 kalecisinden birisi olarak gösterilmektedir.Parma’nın Parma olduğu yıllarda 2 kez italya kupası ve 1 kez de Uefa Kupası’nı kazanan Taffarel, aynı zamanda Brezilya Milli Takımı’yla 1 dünya kupası ve 2 kezde Copa America’yı kazanmıştır. 3 yıl boyunca Galatasaray’da forma giyen ve Süper Lig tarihinin en başarılı kalecilerinden birisi olan Taffarel, Galatasaray formasıyla da 1 UEFA ve 1 Süper kupa kazanarak tarihe geçmiştir. Kariyeri boyunca toplam 286 maça çıkan Taffarel 268 gol yemiş ve tam 120 maçta kalesinde hiç gol görmemiştir.

Haberin Devamı

JOSE BOSINGWA

Kariyeri başarılarla dolu olan ve hem Porto formasıyla hem de Chelsea formasıyla şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan Portekizli sağ bek oyuncusu, kariyeri boyunca Portekiz milli takımının da 28 kez formasını giymiştir. Chelsea ile aynı zamanda İngiltere Premier Lig şampiyonluğu kazanan Bosingwa, Porto’nun efsane olduğu zamanlarda da 4 kez Portekiz ligi’nde mutlu sona ulaşmıştır. Süper Lig’in yolunu 2013 yılında Trabzonspor’a transfer olarak tutan Bosingwa, 3 yıl boyunca Trabzonspor formasını terleterek futbolu da Trabzonspor’da bırakmıştır. Kariyeri boyunca 404 maçta forma giyen Bosingwa, 7 gol atıp 24 de asist yapmıştır.

Süper Ligin en kariyerli kadrosu belli oldu Alex kesik yedi...

Roberto Carlos

Yalnızca Süper Lig’in değil dünya futbol tarihinin en iyi sol beklerinden birisi olan Roberto Carlos, 2007 ve 2010 yılları arasında Fenerbahçe formasını giyerek tüm futbol severleri şoka uğratmıştı. Kariyeri boyunca Inter ve Real Madrid gibi takımların formasını giyen Roberto Carlos, tam 756 mçata 96 gol atıp 115 de asist yapmıştır. Brezilya milli takımında 125 maça çıkan Roberto Carlos birbirinden güzel 11 golü atarak tüm dünyaya adını ezberletmiştir.

Haberin Devamı

GHEORGHE POPESCU

Şu anda 52 yaşında olan ve Romanya Milli Takımı’nın formasını 115 maçta terleten Gheorghe Popescu, Süper Lig tarihinin en kariyerli iki stoperinden birisi olmuştur. PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona ve ardından Galatasaray formalarını giyerek kariyeri boyunca büyük takımlarda büyük başarılar elde eden Popescu, kariyerinin tamamında 480 maçta forma giymiş ve 53 gol atıp 16 da asist yapmıştır.

Süper Ligin en kariyerli kadrosu belli oldu Alex kesik yedi...

PEPE

Portekiz milli takımının 110 kez formasını giyen başarılı savunmacı Pepe, sadece Süper lig’e değil dünya futbol tarihine de damga vurmuştur. Real Madrid ve Porto’da muhteşem bir futbol oynayan ve başarılardan başarıla koşan Pepe, 2017 yılında Bektaş’a katılmış ve 1 buçuk sezon Beşiktaş savunmasının yıkılmaz kalesi olmuştur. 3 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Ligi, 1 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa kazanan Pepe, kariyeri boyunca 564 maçta forma giymiş ve bu maçlarda 33 gol atıp 28 de asist yapmıştır.

Haberin Devamı

GUTI HERNANDEZ

Real Madrid formasıyla 542 maça çıkan ve takımın efsanesi olan Guti, futbol hayatının son 1 buçuk sezonunda Beşiktaş formasını terletmiştir. Real Madrid formasıyla 3 şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 5 ispanya Ligi şampiyonluğu ve 1 de Süper Kupa kazanan Guti, tekniğiyle Real Madrid’İn vazgeçilmezi olmuştur.

Süper Ligin en kariyerli kadrosu belli oldu Alex kesik yedi...

FRANCK RIBERY

Orta sahamızdaki isim bir çok Galatasaraylının saçlarına beyaz düşürek isim olan Franck Ribery. 2004-2005 sezonunda Galatasaray’a transfer olan ve yarım sezonda gösterdiği muhteşem performansla bedelsiz bir şekilde önce Marsilya’nın ve sonrasında da Bayern Münih’in yolunu tutan Ribery, günümüzdeyse Fiorentina’nın formasını giymektedir. Fransa Milli takımının formasını 81 maçta giyen ve 16 da gol atan Ribery, futbol hayatı boyunca 578 maçta forma giymiş ve bu maçlarda 149 gol atarken 215 de asist yapmıştır. 9 kez Bundesliga şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 1 kez de Avrupa’nın en iyi oyuncusu ödülünü kazanan Ribery, Süper Lig tarihine adını oynadığı dönemde değil de sonrasın da yazdırmıştır.

Haberin Devamı

GHEORGHE HAGI

Süper Lig’e seviye atlatan isim olan Gheorghe Hagi, futbol kariyeri boyunca 423 maçta forma giyerken 135 gol atıp 76 da asist yapmıştır. Futbolu Galatasaray’da bırakan ve 5 sezon boyunca Galatasaray’la sayısız başarılara imza atan Hagi, Galatasaray kariyerinden önce 2 sezon Real Madrid 2 sezonda da Barcelona formasıyla başarılar yaşamıştır. Karpatların Maradona’sı lakabını hakkıyla taşıyan Hagi, tam 7 yıl Romanya’da yılın futbolcusu seçilmiştir.

NICOLAS ANELKA

Onunkisi öyle bir kariyerki Netflix’te Belgeseli bile çekildi. Paris Saint Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Juventus ve bu kariyerin ortasında 1 buçuk sene de Fenerbahçe…. Futbol tarihinin en büyük takımlarının neredeyse tamamında oynayan Nicolas Anelka, Premier Lig gibi dünyanın en prestijli liginde tam 126 gol atıp 54 asist yaparak büyük başarı elde etmiştir. Fransa Milli takımıyla 1 avrupa şampiyonluğu, 2 premier lig zaferi, 2 şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanan Anelka, Fenerbahçe formasıyla da 2004-2005 sezonunda Süper Lig’de zafere ulaşmıştır.

SAMUEL ETO’O

Kariyeri boyunca 720 maça çıkan ve 360 gol atıp 116 da asist yapan Samuel Eto’o oynadığı her 161 dakikada bir gol atmayı başararak muhteşem bir grafike imza atmıştır. Bunu da öyle saçma sapan kulüplerde değil, Barcelona, Chelsea ve Inter gibi takımlarda oynayarak yapmıştır. Tam 4 kez şampiyonlar ligi’ni kazanarak listemizde bunu başarak tek futbolcu olan Samuel Eto’o, sayısız bir çok kupa daha kazanmıştır. 2015/16 sezonunda Antalyaspor’a transfer olarak Süper Lig’e merhaba diyen Eto’onun süper lig yolculuğu ise 14 Ağustos 2018’de Konyaspor’dayken sona ermiştir.

Süper Ligin en kariyerli kadrosu belli oldu Alex kesik yedi...

DIDIER DROGBA

Fildişi Sahili formasını 105 maçta terleten ve 65 gol atan Drogba, Chelsea takımının dünya devlerinin yanında yer almasının baş mimarlarından olmuştur. Chelsea formasıyla 4 kez premier Lig şampiyonluğu ve 1 şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanan Drogba, 2013 yılından itibaren 1 buçuk sezon Galatasaray formasını giymiştir. Futbol hayatının tamamında 686 maça çıkan ve bu maçlarda 300 gol atıp 124 asist yapan Didier Drogba her 114 dakikada bir gol atarak inanılmaz bir forma imza atmıştır.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ