MENÜ

Süper Lig'in en iyisi Alanyaspor oldu!

Süper Lig’de 2020/21 sezonunun başından beri oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakan ve bu futbolun meyvelerini zirveye oturarak toplayan Alanyaspor, Türk futboluna damga vurmaya devam ediyor. İlk kez 2016/2017 sezonunda Süper Lig’e yükselen ve doğru yapılanmayla 4 sezonun sonunda Türk futbolunun en flaş takımı olan güney ekibi 2020/21 sezonunda ilk 10 haftayı mağlubiyet almadan tamamlamayı başardı. Erol Bulut ve Sergen Yalçın gibi antrenörleri Türk futboluna kazandıran ve sayısız futbolcuyu İstanbul takımlarına gönderen Alanyaspor’un, bu sezonki yapılanması ve Çağdaş Atan’la yaşadığı başarı göz kamaştırıyor.

Süper Lig'de 2020/21 Sezonunun flaş ekibi olan Alanyaspor, 1 maç eksiği olmasına rağmen ilk 10 haftayı lider olarak tamamladı. Sezon başında 13 futbolcuyla yolları ayıran Güney ekibi 11 futbolcuyu ise kadrosuna kattı. İstatistikleri alt üst eden ve ligin hem en çok gol atan hem de en az gol yiyen takımı olan Alanyaspor, oynadığı 9 maçta 18 gol atarken kalesinde yalnızca 3 gol gördü. Disiplinli bir takım olarak fazla kart görmeyen turuncu - yeşilli ekip bu sezon hiç kırmızı kart görrmezken, sadece 16 sarı kart gördü.

Haberin Devamı

Peki Alanyaspor’un yıldızları kimler oldu?

DAVIDSON: 9 maçta şans bulan Brezilyalı sol kanat oyuncusu 6 gol atıp 1 de asist katkısı verdi. Maç başına 2.6 kez şut çekti.

EFECAN KARACA: Süper Lig'de 7 maçta Şans bulan Efecan gol atamazken 3 asist yaptı. %87.5 pas yüzdesiyle ligin en iyisi.

BAKASETAS: 9 maça çıkan Yunan oyuncu 1 gol atıp 2 de asist katkısı sağladı. Maç başı 2.1 şut çekerken %83.6 pas başarısıyla oynuyor.

MARAFONA: 2 yıldır Alanyaspor'Un kalesini Koruyan Marafona, bu sezon 9 maçta kalesinde sadece 3 gol görerek Ligin en iyi kalecisi oldu.

CAULKER: Geçtiğimiz sezon Wellinton ile beraber Lige damga vuran Caulker, bu sezon kaldığı yerden devam ediyor. Savunmanın bel kemiği olan futbolcu 9 maçta 2 gol 1 asistlik katkıyla hücumda da katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

SALİH UÇAN: Kariyeri tekrar çıkışa geçen ve olgunluk çağında olan Salih Uçan, Alanyaspor Orta sahasının toparlayıcısı oldu. 9 maçta 1 gol atan Salih, %85.8'lik pas başarısıyla oynuyor

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ