MENÜ

Süper Lig'e damga vuran 21 yaş altı en iyi oyuncular! Büyükler transfer için onların peşinde...

Genç oyuncuların şans bulması açısından pek de avantajlı olamadığı Süper Lig’de bu sezon buldukları şansları iyi değerlendirerek takımlarının vazgeçilmezi olan bazı oyuncular mevcut. 21 yaşının altında olan ve bulundukları kulüplerin vazgeçilmezi olarak performanslarıyla fark yaratan en iyi oyuncuları sizler için hazırladık. Bu listede yer alan oyuncuların en büyük ortak noktasıysa Avrupa kulüplerinin radarlarında olmalı. Ve karşınızda o liste… (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Gökdeniz Bayrakdar: Sezon başında Kocaelispor’dan Antalyaspor’a transfer olan ve takımın banko oyuncularından olmayı başaran 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, bu sezon 30 maçta attığı 6 golle dikkatleri üzerine çekti. 115 bin Euro bedelle Süper Lig’in yolunu tutan sol ayaklı kanat forvet oyuncusunun Antalyaspor ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunurken, futbolcunun güncel piyasa değeri 3 Milyon 700 bin euro olarak gösteriliyor. Gökdeniz ile bir çok Avrupa kulübü yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

Ersin Destanoğlu: Geçtiğimiz sezon Karius’tan kaleyi devralan ve bu sene de Beşiktaş’ın kalesini as kaleci olarak koruyarak büyük bir sorumluluğun altından alnının akıyla çıkan 20 Yaşındaki Ersin Destanoğlu, şimdiden Süper Lig’in en iyi kalecileri arasında gösteriliyor. Çıktığı 33 karşılaşmanın 13’ünü gol yemeden tamamlayan ve toplamda 32 kez kalesinde gol gören Ersin Destenoğlu’nun kulübü Beşiktaş ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Fransa Ligi’nden Lyon’un da yakından ilgilendiği Ersin Destanoğlu için Beşiktaş’ın en az 10 Milyon Euro’luk bir bonservis beklentisi bulunuyor.

Bünyamin Balcı: Milli takım aday kadrosunda da kendine yer bulan ve Antalyaspor’da sağ bekin sahibi olan Bünyamin Balcı, 4 büyüklerin yanı sıra Avrupa’dan da bir çok takımın radarında bulunuyor. Antalyaspor formasıyla çıktığı 34 karşılaşmada 2 gol atıp, 3 de asist yapan 20 yaşındaki Bünyamin Balcı, Süper Lig’e bu sezon damga vurmayı başardı. Bünyamin Balcı’nın kulübüyle 2025 yılının sonuna kadar kontratı bulunurken futbolcunun bonservis değeri 2.5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Rıdvan Yılmaz: onun için “Geleceğin futbolcusu” demek en doğrusu. Geçtiğimiz sezon Caner Erkin’den formayı kapan ve bu sene de N’Sakala ile forma rekabetine giren Beşiktaş’ın genç sol beki Rıdvan Yılmaz, 16 karşılaşmada 1 gol atıp 2 de asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. 2 Milyon Euroluk güncel piyasa değeri bulunan Rıdvan Yılmaz’ın Beşiktaş ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunurken, futbolcuyla Avrupa kulüpleri yakından ilgileniyor.

Doğan Alemdar: Kayserispor takımında ligin en tecrübeli kalecilerinden olan Lung’dan formayı kaparak takımın bankolarından olan 18 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar, Türk futbolunun yetiştirdiği bir diğer yetenekli kalecilerden. 18 yaşında olmasına rağmen 26 maçta Kayserispor kalesini koruyan ve 8 maçta kalesini gole kapatan Doğan Alemdar, toplamda ise 33 gol gördü. Kayserispor altyapısından yetişen futbolcunun 2022 yılına kadar Kayserispor’la sözleşmesi bulunurken, 18 yaşındaki futbolcuyla İtalya Ligi takımlarından Torino yakından ilgileniyor. Trabzonspor'un da Uğurcan Çakır'In satılma ihtimaline karşı listesine ilk olarak Doğan Alemdar'ı aldığı biliniyor.

Haberin Devamı

Ajdin Hasic: Bu sezon Süper Lig’de 8 maçta forma giyen ve 2 gol atan Adin Hasic, her 104 dakikada 1 gol atmayı başararak kadroda sık yer bulmayı başarıyordu. Sergen Yalçın’ın da üzerine titrediği sol ayaklı kanat forvet yaşadığı talihsiz çapraz bağı sakatlığı nedeniyle sezonu erken kapatırken kısa sürede yaptıklarıyla Süper Lig’de iz bıraktı. Henüz 19 yaşında olan Bosnalı futbolcunun gelecek sezon takımda daha sık yer bulması bekleniyor. Hasic’in 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

NOT: Bu liste sadece 21 yaşının altında oyuncular (2000 doğumlular) baz alınarak yapılmıştır. Ravil Tagir, Ömer Beyaz, Emre Demir, Nurettin Korkmaz, Ali Yavuz kol, Bilal Ceylan ve Şahverdi Çetin gibi futbolcular da 21 yaşının altındaki önemli futbolcular olarak görülse de, bu sezon forma şansı çok sık bulamadıkları için listenin dışında tutuldu.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ