MENÜ

Süper Lig'e çıkan 2 takım belli oldu

Gençlerbirliği ve Denizlispor, Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Süper Lig'e çıkan 2 takım belli oldu

Spor Toto 1. Lig’de Kardemir Karabükspor’u sahasında yenen Abalı Denizlispor, 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükseldi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında Denizli Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Denizlispor, Kardemir Karabükspor’u 6-0 mağlup ederek, puanını 69’a yükseltti. Bu sonuçla ligin bitimine bir hafta kala en yakın takipçisi Hatayspor’la arasındaki 5 puanlık farkı koruyan yeşil-siyahlı ekip, diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın Spor Toto Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Süper Lig’den 2009/2010 sezonunda düşen Denizlispor, 9 yıl aradan sonra Süper Lig’in kapısından içeri girdi.

Tekrar Süper Lig'de

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 6-0 yenen Abalı Denizlispor, son hafta öncesinde adını 2009-2010 sezonunda veda ettiği Süper Lig’e tekrar yazdırdı.

Bu sezon 34. kez mücadele ettiği 1. Lig’de son 2 haftaya lider Gençlerbirliği’nin 1 puan gerisinde, üçüncü durumdaki Hatayspor’un ise 5 puan önünde 66 puanla 2. sırada giren Abalı Denizlispor, 33. haftada ağırladığı Kardemir Karabükspor’u 6-0 yendi.

Haberin Devamı

Bu sonuçla puanını 69’a yükselten ve son hafta öncesinde adını Süper Lig’e yazdıran yeşil-siyahlı ekibin 9 yıllık Süper Lig hasreti sona erdi.

Ligin 8. haftasında lider Gençlerbirliği’nin 11 puan gerisine düşmesine rağmen 13. haftada 2. sıraya kadar yükselen Denizlispor, bu haftadan sonra sürekli ilk 2 içinde yer aldı.

4. kez Süper Lig’e yükseldi

Daha önce 1982-1983’te Halil Güngördü, 1993-1994’te Ömer Kaner ve 1998-1999’da Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig’e çıkan Abalı Denizlispor, 4. kez Süper Lig vizesi aldı.

Süper Lig’de 19 sezon geçiren yeşil-siyahlı ekip, 2002-2003’te Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil etmişti.

2000-2001’de Malatyaspor’u, 2009-2010 ve 2015-2016’da Kardemir Karabükspor’u Süper Lig’e taşıyan Abalı Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, teknik direktörlük kariyerinde 4. kez Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı.

Tecrübeli teknik adam, daha önce dörder kez takımlarını Süper Lig’e taşıyan Kadri Aytaç ve Yılmaz Vural’ın başarısına ortak oldu.

Gençlerbirliği tekrardan Süper Lig'de

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında Gazişehir Gaziantep, Gençlerbirliği'ni konuk etti. Mücadeleden 2-0 galip ayrılan Başkent ekibi bir yıllık aranın ardından tekrar Süper Lig'e yükseldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon 29 yıl aralıksız mücadele ettiği Süper Lig'e veda eden Gençlerbirliği, bu sezon Spor Toto 1.Lig'de bitime bir hafta kala tekrar Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ligin 33. haftasında deplasmanda Gazişehir Gaziantep'i Mert Çetin ve Alper Uludağ'ın golleriyle mağlup eden Ankara temsilcisi puanını 70 yaparak ligi ilk iki sırada bitirmeyi garantiledi.

Gazişehir Gaziantep ise bu maçın ardından 56 puanda kalarak Play-Off şansını son haftaya bıraktı.

Süper Lige çıkan 2 takım belli oldu

Gençlerbirliği düştüğü gün çıktı

Onursal başkanı merhum İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda küme düşen Gençlerbirliği, tam bir yıl sonra yeniden Spor Toto Süper Lig’e yükseldi.

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren lider Gençlerbirliği, sezonun 33. haftasında deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı Yıldırım Mert Çetin ve Ayper Uludağ’ın golleriyle 2-0 kazanan kırmızı-siyahlı ekip, puanını 70’e yükselterek 12 Mayıs 2018’de düştüğü Spor Toto Süper Lig’e bir yıl sonra aynı gün döndü.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yönetim kurulu, kırmızı-siyahlı futbolcular, teknik ekip ve taraftar karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

Başkent ekibi, Spor Toto 1. Lig macerasını, düştüğü sezon teknik direktörlüğünü yapan Ümit Özat’ın başında olduğu Adana Demirspor ile Ankara’da oynayacağı maçla tamamlayacak.

YORUM YAZ