MENÜ

Süper Lig'de sezonun en büyük transfer hayal kırıklıkları!

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tüm hızıyla devam ederken, takımların transfer pişmanlıkları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Beklenen performansın altında kalarak takımlarına hayal kırıklığı yaşatan oyuncuları fiyat/performans olarak sizler için analiz ettik ve listemizi hazırladık. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Lemos: Fenerbahçe’nin sezon başında Las Palmas takımından transfer ettiği Mauricio Lemos, büyük hayal kırıklığı yaşattı. Diego Lugano’nun tavsiyesiyle takıma dahil edilen 25 yaşındaki Uruguaylı stoper 1.5 Milyon Euro’ya mal olurken, Fenerbahçe savunmasında hatalar yaparak formayı kapamadı. Lemos bu sezon 10 maçta süre alırken ne gol ne de asist katkısı sağladı.

Haberin Devamı

Nacer Chadli: Sezon başı Monaco’dan ücreti açıklanmayan bir bedelle Başakşehir kadrosuna dahil edilen 31 yaşındaki dünyaca ünlü sağ kanat oyuncusu Nacer Chadli, Başakşehir formasıyla beklentilerin altında kaldı. Sakatlıkların peşini bırakmadığı Chadli, takımına katkı veremezken bu sezon maçta 2 gol ve 3 asistlik katkı sağlayabildi.

Stiven Plaza: Sezon başında Real Valladolid takımından kiralık olarak büyük umutlarla Trabzonspor kadrosuna dahil edilen Stiven Plaza, beklentilerin altında kalarak devre arasında takımdan yollandı. 22 yaşındaki Ekvadorlu forvet oyuncusu, sadece 3 kez giydiği bordo mavili formayla 39 dakika sahada kalırken ne gol ne de asist katkısı yapabildi. Plaza, Trabzonspor’a 100.000 Euro’ya mal oldu.

Haberin Devamı

Manuel Fernandes: 35 yaşındaki Kayserisporlu orta saha futbolcusu bu sezon Süper Lig’de 11 maçta forma giyerken ne gol ne de asist kaydedebildi. Sezon başında bedelsiz olarak Kayserispor’a transfer olan Manuel Fernandes şu anda kadro dışı kalmış durumda.

Jorge Felix: Polonya ligi’nde Piast Gliwice takımında attığı gollerle adından söz ettiren İspanyol forvet oyuncusu büyük umutlarla sezon başında bedelsiz bir şekilde Sivasspor’a transfer olmuştu. 13 maçta gol ve asist katkısı veremeyen 29 yaşındaki futbolcuyla sezon sonunda yolların ayrılmasına kesin bir gözle bakılıyor.

Neven Subotic: Sezonun başında açıklanmayan bir bonservis bedeliyle Union Berlin’den Denizlispor’a transfer olan Neven Subotic, 5 maçta forma giyerken 1 kez ağları havalandırdı. Büyük umutlarla Denizli’ye gelen ama beklenen performansı gösteremeyen ve devre arasında da alacaklarını alamaması nedeniyle tek taraflı sözleşmesini fesheden 32 yaşındaki futbolcu şu anda Avusturya Ligi ekiplerinden Altach takımının formasını giyiyor.

Mert Yılmaz: Nazım Sangare’nin Antalyaspor’dan ayrılmasının ardından Bayern Münih altyapısından kadroya dahil edilen 22 yaşındaki sağ bek oyuncusu Mert Yılmaz, Antalyaspor’da formayı kapamadı. Bünyamin Balcı’nın yedeği olmayı başaran futbolcu bu sezon sadece 8 maçta forma giyerken 1 asist yapabildi. Mert Yılmaz, sezon başında 500.000 Euro bedelle kadroya dahil oldu.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ