MENÜ

Süper Lig'de 15 haftanın penaltı raporu: Zirvede Galatasaray ve Fenerbahçe var...

Süper Lig'de nefes kesen sezon tüm heyecanıyla devam ediyor. Hakemlerin ve aldığı kararların sık sık eleştirildiği sezona verilen ve verilmeyen penaltılar damga vurdu. VAR uygulaması nedeniyle daha fazla penaltı düdüğünün çalındığı sezonda biz de sezonun penaltı istatistiğini çıkarttık. İşte penaltı canavarı takımlar! (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Fenerbahçe lehine 6 penaltı verilirken 5’i golle sonuçlanıp 1’ini kaçırdılar. Caner Erkin Çaykur Rizespor maçında penaltıyı gole çeviremedi. Fenerbahçe’nin penaltıdan gollerini Perotti (2), Sosa (2) ve Ozan Tufan kaydetti.

Haberin Devamı

Galatasaray 6 kez penaltı noktasına gitti. 6 penaltıyı da gole çeviren sarı kırmızılılar penaltıdan en fazla gol atan takım olma başarısı gösterdi. Galatasaray’ın penaltı gollerini Falcao (3) ve Diagne (3) kaydetti.

Karagümrük, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep FK takımları 5’er kez beyaz noktaya giderken en fazla penaltı atışı kullanan diğer takımlar arasında yer aldı.

PENALTI KRALLARI:

Yeni Malatyaspor’da Adem Büyük attığı 5 penaltı golüyle en fazla penaltıdan gol atan futbolcu olurken; Beşiktaş’ta Aboubakar ve Gaziantep FK’dan Alexandru Maxim penaltıdan attıkları 4 golle en fazla penaltı golü kaydeden ikinci oyuncu oldu.

Süper Lig’de en fazla penaltı golü kaydeden savunma oyuncusu ise Uğur Demirok oldu. Konyaspor forması giyen deneyimli stoper, 3 kez gittiği beyaz noktadan 3 kez başarıya ulaştı.

Haberin Devamı

ŞANSSIZ PENALTICI:

Süper Lig’de en fazla penaltı kaçıran futbolcu ise Fatih Karagümrük forması giyen Erik Sabo oldu. Toplamda 4 kez penaltı vuruşu kullanan futbolcu, 2 kez bu vuruştan faydalanamadı. Fenerbahçe ve Sivasspor maçında başarısız olan futbolcu takımına katkı sağlayamadı.

PENALTI ONLARA BAKMIYOR!

Lehine en az penaltı verilen takımlar aldıkları 1’er penaltıyla Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Hatayspor oldu. Gençlerbirliği, Hatayspor ve Sivasspor bu sezon henüz penaltı golüyle tanışamadı.

EN İYİLER EN GENÇLER OLDU:

Süper Lig’de en fazla penaltı kurtarışı yapan kalecilerse genç eldivenler Fenerbahçe’den Altay Bayındır ve Göztepe’den İrfan Can Eğribayat, 2 penaltı kurtararak zirvede yer aldı..

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ