MENÜ

Süper Lig tarihinde en fazla kendi kalesine gol atan oyuncular!

Her futbolcunun kabusu kendi kalesine gol atmaktır. Süper Lig tarihinde bu talihsizliklerle en çok uğraşan oyuncuları sizler için hazırlarken, kendi kalesine atılan gollerden en fazla avantaj sağlayan takımları da sizlere hatırlatmak istedik. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakipleri en fazla kendi kalelerine gol atarken, bu iki takım bu şanssızlıktan en fazla avantaj sağlayan taraf oldu. Karşınızda kendi kalesine en çok gol atan oyuncular ve takımlar! (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Süper Lig tarihinde en fazla kendi kalesine gol atan oyuncular belli oldu. Zirvede eski Milli savunmacı Zafer Rahim'in olduğu listede, birbirinden önemli futbolcuların talihsiz anları var.

Haberin Devamı

Rahim Zafer: Sakaryaspor, Beşiktaş ve Gençlerbirliği formalarıyla Süper Lig'de kendi kalesine gol attı. 337 maçta 7 kez kendi kalesine gol attı.

Abdelzaher El Saka: 270 Süper Lig maçında 5 kez kendi ağlarını sarstı. Denizlispor, Gençlerbirliği, Konyaspor ve Eskişehirspor formalarıyla Süper Lig'de kendi kalesine gol attı.

Bursak Özsaraç: Süper Lig'de yalnızca Gençlerbirliği forması altında kendi kalesine gol attı. 268 maçta 4 kez.

Gökmen Barış: Süper Lig'de Ankaraspor, Yimpaş Yozgatspor ve Ankaragücü formalarıyla 290 maçta 4 kez kendi ağlarını sarstı.

Ercan Koloğlu: Sadece Süper Lig'de Samsunspor formasıyla 308 maçta attığı 4 golle kendi ağlarını sarstı.

Kenneth Omeruo: Belki de en şanssızı o oldu. Süper Lig'de yalnızca Kasımpaşa ve Alanyaspr formalarını 79 maçta terletirken 3 maçta kendi ağlarını sarstı.

Haberin Devamı

Berkan Emir : Göztepe Alanyaspor ve Balıkesirspor formalarıyla 134 maçta Süper Lig'de 3 kez kendi ağlarına gol attı.

Miguel Lopes: 118 maç 3 gol Kayserispor ve Akhisar Belediye formalarıyla Süper Lig'de 118 maçta 3 kez kendi ağlarını havalandırdı.

En fazla Galatasaray’a karşı oynanan maçlarda 53 tane kendi kalesine rakipler gol atarken, Galatasaray’ı 42’şer gol ile Fenmerbahçe ve Beşiktaş takip ederken; Trabzonspor 35 golle kendi kalesine atılan gollerden avantaj sağlayan 4. Takım oldu.

Sezonlara göre baktığımızdaysa 2019/2020 sezonunda Trabzonspor ve Galatasaray lehine rakipleri 4’er kez kendi ağlarını sarsarken, 2018/2018 sezonunda Fenerbahçe 6 golle zirvede yer almış, 2016/2017 sezonunda ise yine Fenerbahçe 4 golle zirvede bulunmuştur.

Kendi kalesine atılan gollerden başı en çok yanan kulüplerse Ankara kulüpleri olmuştur. Zirvede 35 golle Gençlerbirliği yer alırken, Ankaragücü 32 golle rakibini takip etmiştir. Beşiktaş ve Fenerbahçe 25’er gol atarak aynı sayıda yer almış, Trabzonspor 2, Galatasay'a ise 23 defa kendi ağlarını sarsmıştır.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ