MENÜ

Suç ve ceza!

Brezilya Futbol Federasyonu, olaylı maçın faturasını Coritiba'ya çok ağır bir şekilde kesti. Yeşil-Siyahlılar'ın sahası 30 maç kapatılırken, 240 bin Euro da para cezası verildi.

Suç ve ceza!

Futbol tarihinin en ağır cezalarından biri Brezilya’da verildi... Coritiba kulübü, ligin son haftasında Fluminense ile 1-1 berabere kalıp, küme düşünce ev sahibi ekibin taraftarları büyük olaylar çıkarmıştı. Saha içine giren seyirciler rakip takım oyuncularına saldırıp, ortalığı savaş alanına çevirmişti. 37 bin kapasiteli Couto Pereira Stadı’nda kameraları kıran taraftarlar, tribünleri de ateşe vermişti. Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), Fenerbahçeli Alex de Souza’nın futbola başladığı kulüp olan ve Trabzonspor’un eski yıldızı Marcelinho’nun formasını giydiği Yeşil-Siyahlı ekibin sahasını 30 maç kapatıp, 240 bin Euro da para cezası verdi. Küme düşmüş olması yetmiyormuş gibi böylesine ağır cezalar alan Coritiba iyice sarsıldı. Federasyonun, futbol şiddetinin arttığı Brezilya’da caydırıcı olması ve ibret alınması için bu kadar ağır bir ceza verdiği bildirildi.

Bir sonraki sezona...
Parana eyaletinin en eski futbol takımı olan Coritiba 30 iç saha maçını tarafsız sahada oynayacak. Bu cezanın aynı zamanda eyalet şampiyonası ve Brezilya Kupası’nda da geçerli olacağı açıklandı. Yeşil-Siyahlılar’ın cezasının bir sonraki sezona bile sarkabileceği kaydedildi. Olaylar, Brezilya basınında geniş yankı bulmuştu.

Haberin Devamı

CARITIBA TARAFTARI ÇILDIRDI!

YORUM YAZ