MENÜ

Avrupa Kupası FANATİK'te! Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş: '100 sene hayal ederdik!'

Ülkemize sutopunda ilk Avrupa Kupasını getiren İzmir Büyükşehir Belediyespor'un kahramanları FANATİK'e konuştu. Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş şampiyonluğu, "Biz devamlılık esastır diyoruz ve ikinci Avrupa Kupası'nı da hayal ediyoruz. Hayal etmeseydik 100 sene daha beklerdik!" sözleriyle özetledi. İşte detaylar...

Avrupa Kupası FANATİK'te! Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş: '100 sene hayal ederdik!'

Kadınlar sutopunda LEN Avrupa Challenger Kupası finalinde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı 10-9 yenen İzmir Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluğa ulaşarak tarih yazmıştı. Sutopunda ülkemize ilk Avrupa Kupası’nı getiren Mavi-Beyazlılar’da başarının en büyük pay sahiplerinden başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş, FANATİK’ten Atalay Özçelikli'ye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa Kupası FANATİKte Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş: 100 sene hayal ederdik

Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş, Avrupa Kupası'nı FANATİK'e getirdi...

'KADINLAR DAHA ÖN PLANDA OLMALI'

İlk sözü alan Başkan Egeli, "Biz, Ege Su Sporları ve Tenis İhtisas Kulübü olarak bundan 10 sene önce kadınlarda başarının daha kolay olduğunu, Türkiye'de kadınların başarıya daha aç olduğunu, ön planda olmak için bulabilecekleri mecranın spor olduğunu gördük. Biz de kadın sutopu takımına yatırım yapmaya karar verdik. Dünyanın en iyi sutopu takımlarından biri olan Olympiakos'un antrenörü Pateros Vangelis'le anlaştık. Bizim Vangelis'le bu tohumları atmaya başlamamız aslında 11-12 seneye dayanıyor. Önce Adalar'ı yenerek, ardından Galatasaray'ı yenerek şampiyonluklar kazanmaya başladı takımımız. Alt yaşlarda bütün kategorilerde şampiyon olmaya başladık kadınlarda. Milli Takım'a en fazla sporcu verir hale geldik. Geçen sene şampiyon olmamıza rağmen bilerek Avrupa'ya katılmadık. Vangelis ve ekibimiz henüz Avrupa'ya hazır olmadığımızı söyledi, camiada umutsuzluk yaratmaması için de katılmadık. Bu sene takımın hazır olduğunu hissettik, güvendik ve yola çıktık" dedi.

Haberin Devamı

'NE YAPTIK BİZ YA? GERÇEKTEN BAŞARDIK!'

Egeli sözlerini şöyle sürdürdü 👇

Dünyada en çok olimpiyat ve dünya şampiyonluğunu kazanmış takım, en iyi ülkelerden biri Sırbistan... Onların devini Kızılyıldız'ı gidip yenmek su topunda gerçekten büyük bir hayal gibi. Biz de yeni alışmaya çalışıyoruz, 'Ne yaptık biz ya? Gerçekten başardık!' diyoruz.

'2. AVRUPA KUPASI'NI HAYAL EDİYORUZ'

"Eğer sürdürülebilirlik esas ise sporda ve bizim bu başlattığımız hamle bir şekilde devam edebilirse ikinci, üçüncü Avrupa Kupası hayal değil. Çok uzun yılların emeği var burada. Biz devamlılık esastır diyoruz ve ikinci Avrupa Kupası'nı da hayal ediyoruz. Hayal etmeseydik 100 sene daha beklerdik!"

Yurtdışına giden ilk kadın sutopçumuz olan Kübra Kuş da turnuvayı gol kraliçesi olarak tamamladı. Kuş da FANATİK'e şampiyonluğun hikayesini anlattı.

Avrupa Kupası FANATİKte Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş: 100 sene hayal ederdik

Şimdi söz Kübra Kuş'ta...

"İlk turnuvaya başlarken ben dahil kimse yolun sonunun şampiyonluk olduğunu kestiremiyordu. Challenger Cup'ta ilk kez düzenleniyor. Takımları bilmiyorduk pek. İlk maç Benfica'ylaydı. O maçı alırsak gruptan birinci çıkacağımızı düşünüyorduk. Benfica'yı 18-10 yendik. Son 6'da iki Hırvat takımı vardı. Birine final oynar gözüyle bakılıyordu. Ev sahipleri onlar bir de. Bir tanesi bizle eşleşti, erken finaldi benim gözümde. O maçı da kazandık, finale çıktık. Düşüncemiz şeydi aslında; 'Final maçı en zordur ama en de kolay maçtır'... Çünkü kaybetsen madalyan var, kazansan şampiyonsun. Belki kupanın 5. senesi olsa şampiyon hatırlanmaz fakat ilk kez düzenlendi. 50 sene sonra bu kupanın ilk sahibi konuşulsa İzmir Büyükşehir Belediyespor olarak söylenecek. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Takımımız da çok genç. 30'lu yaşlarda gidip ilk ve son olması var, bir de bizim gibi genç kadroyla bunu sürdürebilmek var."

Haberin Devamı

En skorer oyuncu olmak çok güzel bir duygu. Fazla gol atıyorsam takımım bana çok yardımcı olmuştur. Evet bireysel bir unvan ama takım arkadaşlarım olmasa yapamazdım, onlara da çok teşekkür ediyorum.

'DALGA GEÇENLER ŞİMDİ NEREDE?'

"27-1 kaybettiğimizde milli takımın parçasıydım. O dönem o alaycı esprileri görünce üzülüyordum, çok okuyorduk. Ama mesela o günlerden bu günlere geldik. Şu anda çok büyük bir başarı var, ülkemize Avrupa şampiyonluğu getirdik. Şu an o dalga geçenler nerede? Başarısızken yerip, başarılı olunca sessiz kalmak biraz üzüyor."

'KAZANMASINA İZİN VERMEDİK'

'AVRUPA NEDEN OLMASIN?'

"2.5 sene Yunanistan'da oynadım. Yunan Ligi'nde ilk senemde de gol kralı olmuştum. Dünyanın en iyi liglerinden biri orası. Bundan sonrası için de neden yurtdışı olmasın? Yurtdışına giden ilk kadın sutopçuyum. Avrupa'da başarı geldikten sonra vitrine çıkıyorsunuz, isteniyorsunuz tabii. Ancak şu an olduğum yerden mutluyum, özellikle bu şampiyonluk sonrasında. Seneye neden tekrarlamayalım? Ama bakalım Avrupa'da neden olmasın..."

Haberin Devamı

Avrupa Kupası FANATİKte Başkan Hüseyin Egeli ve gol kraliçesi Kübra Kuş: 100 sene hayal ederdik

YORUM YAZ