MENÜ

Su topu kadın milli takımında hedef Avrupa şampiyonasına katılmak

Su topu kadınlar A Milli takımı Avrupa şampiyonasına katılmak için 17 Şubat tarihinde Slovakya ile oynanacak olan baraj maçına Nevşehir’de hazırlanıyor.

Su topu kadın milli takımında hedef Avrupa şampiyonasına katılmak

Su topu kadınlar A milli takımı Avrupa şampiyonasına katılabilmek için 17 Şubat tarihinde deplasmanda Slovakya ile karşılaşacak. 17 Şubat tarihinde oynanacak olan baraj maçının öncesinde ise Nevşehir’de kampa giren su topu kadınlar A milli takımı hazırlıklarını günde çift antrenman yaparak sürdürüyor. Kadınlar su topu Milli takımlar baş antrenörü Hakan Şahbaz hedeflerinin Avrupa şampiyonasına katılmak olduğunu ifade ederken hazırlıkların son derece güzel bir havada geçtiğini söyledi. Şahbaz, “Bu bizim kamp çalışmalarımızın ilk bölümü. 22 Ocak tarihine kadar Nevşehir’deki çalışmalarımız devam edecek. Buradaki bulunma amacımız ilk bölüm hazırlık periyodumuz Avrupa şampiyonası eleme maçlarına hazırlanıyoruz. Avrupa şampiyonasına gidebilmek için baraj maçı oynayacağız. Slovakya ile 17 Şubat tarihinde ilk maçımızı oynayacağız. 2016 yılında tarihimizde ilk defa büyükler Avrupa şampiyonası finallerine katıldık. Bu da inşallah umuyorum ikincisi olacak. Geçen sefer biz bu grupları geçmiştik. Ancak Avrupa şampiyonasına katılabilmemiz baraj maçımıza bağlı. Güçlü ve kopmak bir rakiple oynayacağız. Hiç kolay bir maç olmayacak. Ancak bizde kötü bir takım değiliz. Onları yenebilecek onları yenebilecek potansiyelimiz çok açık ve net. Umarım Allah’tan bir mani olmaz bir sakatlık çıkmazsa Slovakya maçını kazanıp tekrar Avrupa şampiyonasına katılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milli takım oyuncusu Reyhan Mindan’da açıklamasında hedeflerinin baraj maçında karşılaşılacak olan Slovakya’yı mağlup ederek Avrupa şampiyonasına katılmak olduğunu söyledi. Mindan, “Çok yoğun bir şekilde kamplarımız oluyor. Antrenmanlar çok yoğun ve yıpratıcı bir şekilde geçiyor. Tabi ki de bu süreç bizim için önemli. Çünkü önümüzde önemli maçlarımız var. Özelliklede 17 Şubat’ta Slovakya ile maçımız olacak. Hedefimiz ilk olarak Slokvakya’yı mağlup edip Avrupa şampiyonasına katılmak” dedi.

Milli takım oyuncularından Kübra Kuş ise açıklamasında, “Belli bir hedefimiz var. O hedeflerimize ulaşabilmek adına yoğun bir şekilde antrenman yapıyoruz. Amacımız Avrupa şampiyonası elemesini geçip Avrupa şampiyonasına katılmak. İlk maçta Slovakya’ya gideceğiz. Sonra evimize avantajlı bir şekilde dönüp şampiyonaya gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Su topu kadınlar milli takım Nevşehir kampı 22 Ocak tarihinde sona erecek.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ