MENÜ

Steven Nzonzi kimdir? Galatasaray'da deprem...

Sezon başı yoğun uğraşlar sonucu Galatasaray'ın Roma'dan kiraladığı Steven Nzonzi, sergilediği performansla vasatı aşamadı. Fenerbahçe’nin de bir dönem transfer etmek istediği Steven Nzonzi, hayal kırıklığı yaşatırken, Fransız oyuncu Fatih Terim'in kararıyla kadro dışı bırakıldı. Galatasaraylı taraftarlar, deneyimli futbolcunun kariyerini merak ediyor. Steven Nzonzi ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Steven Nzonzi kimdir? Galatasaray'da deprem...

Galatasaray’da Steven Nzonzi'nin süresiz olarak kadro dışı bırakıldığı açıklandı. Galatasaray Kulübü’nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularından Steven Nzonzi, son antrenmandaki disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır."

Haberin Devamı

Steven Nzonzi kimdir?

Tam adı Steven Nkemboanza Mike Christopher Nzonzi olan Fransız oyuncu 15 Aralık 1988'de dünyaya geldi. Kariyerine o dönem Fransa 2. Ligi'nde bulunan Amiens'te başlayan başarılı ön libero, 2009'da Blackburn Rovers'a transfer olarak ilk büyük sıçrayışını gerçekleştirdi. Burada geçirdiği 3 yılın ardından bir diğer Premier Lig ekibi Stoke City'ye transfer oldu. Başarılı oyuncu 2014 - 2015 ezonunda Yılın en iyi oyuncusu seçildi ve 2015'te 8 milyon euro karşılığında Sevilla'nın yolunu tuttu.

Fransız yıldız, buradaki ilk sezonunda da Avrupa Ligi'ni kaldırmayı başardı. Sevilla'da da geçirdiği 3 sezon boyunca Fransa Milli Takımı'na kadar yükseken başarılı orta saha, geçtiğimiz sezon başında Roma'ya transfer olmuştu. İtalyan ekibi Nzonzi için tam 27 milyon euro bonservis öderken Fransız oyuncu da Roma ile 39 maça çıktı. Ligde 1 gol 2 asist yapmayı başardı. Roma'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçın da tamamında yer aldı.

Haberin Devamı

Steven Nzonzi kimdir Galatasarayda deprem...

2018 Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı'nda yer alan Nzonzi, kupayı kaldırmayı başarmıştı.

YORUM YAZ