MENÜ

Stefan Kuntz: Sadece Ronaldo'ya karşı değil, 11 oyuncuya karşı mücadele edeceğiz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finali mücadelesinde Portekiz ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo hakkında konuşan Stefan Kuntz, "Sadece Ronaldo'ya karşı değil, 11 oyuncuya karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Stefan Kuntz: Sadece Ronaldo'ya karşı değil, 11 oyuncuya karşı mücadele edeceğiz

Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finali mücadelesinde Portekiz ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Formasyonda değişiklik yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Stefan Kuntz, "Göreve geldikten sonra geleceğe yönelik neler yapabiliriz diye çalışıyoruz, rakiplere de bakıyoruz. Rakibin durumuna göre pozisyon alıyoruz. Rakibin harika oyuncuları var, bizim de harika oyuncularımız var. Maç planımız olması gerekiyor. Portekiz karşısında sahada aktif olacağız. Rakibin oyunundan çok sizin ne yapacağınız önemli. Buna göre çalışıyoruz." sözlerini dile getirdi.

"Futbolda günlük düşünmek lazım"

Portekiz’in Sırbistan maçı ile Dünya Kupası biletini kaybetmesinin sorulması üzerine Alman teknik adam, "Bahsettiğiniz maçı düşündüğünüz zaman futbol için uzun bir süre geçti. Üzerinden zaman geçti. Futbolda günlük düşünmek lazım, günlük performansa bakmak lazım. Biraz şans, aynı zamanda bütün oyuncuların iyi oynaması lazım. Santos, 8 yıldır Portekiz'de görev yapıyor. Benim daha 8 ayım dolmadı. Ben de bunu yapmak isterim. Santos, takımın bu durumdan nasıl çıkacağını bilen deneyimli bir isim. Ben geçmişten çok bugüne bakmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ronaldo sözleri

Zorlu mücadelelere dayanabilen bir takım oluşturmak istediğini belirten Alman teknik adam, "Böylesine zorlu mücadelelere dayanabilen bir takım oluşturmak istiyorum. Büyük takımlara karşı mücadele edebilme potansiyeline sahip olduğumuza inanıyorum. Ronaldo'dan bahsediyorsunuz ancak 11 oyuncu sahaya çıkacak. Hepsi iyi ve kaliteli. Sadece Ronaldo'ya karşı değil, 11 oyuncuya karşı mücadele edeceğiz" dedi.

"Bizim için bir avantaj değil"

Portekiz'de 3 savunma oyuncusunun olmamasının avantaj sağlayıp sağlayamayacağı yönündeki soruya Stefan Kuntz, "Portekiz'de 3 savunma oyuncusunun olmaması bizim için bir avantaj olarak görmüyorum. Portekiz'in yerine koyacağı oyuncuları belki de daha iyi oynayacak. Bir avantaj olarak görülemez bu." sözleri ile cevap verdi.

Kuntz, antrenmanda penaltı atışı çalışılıp çalışılmayacağı sorusuna ise “Hayır bunu oyunculara bırakacağım. Takdir edersiniz ki seri penaltı atışlarında yaşanan stresin benzeri olmayacaktır” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Kuntz, son olarak ise Merih Demiral'ın eski takım arkadaşı Ronaldo’ya karşı oynayacağı için çok mutlu olduğunu, Santos’un ise Hakan Çalhanoğlu hakkında olumlu görüşlerine de katıldığını belirtti.

YORUM YAZ