MENÜ

Sporculara 'ev' hediyesi

Londra Olimpiyat Oyunları'nı madalya ile tamamlayan 5 sporcuya Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından ev hediye edildi.

Sporculara 'ev' hediyesi

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Ataşehir’de bulunan merkezinde gerçekleştirilen törende, Londra Olimpiyat Oyunları’nı altın madalya ile tamamlayan tekvandocu Servet Tazegül ve atlet Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalya ile tamamlayan atlet Gamze Bulut ve tekvandocu Nur Tatar ile bronz madalya kazanan grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp’e hediye evlerin anahtarları teslim edildi.
Sporculara Ispartakule projesinden verilen evlerin anahtarlarını, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu kendi elleriyle takdim etti.

Törende, Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ile Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de yer aldı.

-Ağaoğlu: "Ülkemize büyük gurur yaşattılar"-
Ali Ağaoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Londra Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan sporcuların önemli bir başarı elde ettiklerini aktararak, "Ülkemize büyük bir gurur yaşattılar. Bayrağımızı göndere çektiler. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kendilerinin de şirket olarak bu başarılı sporculara destek olmaya çalıştıklarını aktaran Ağaoğlu, "İş adamının görevi sadece çalışıp para kazanmak değil. Biz de Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak spora ve sporcularımıza elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Beş arkadaşımıza, hazır durumda olan ve bugün gidip taşınabilecekleri evleri hediye ediyoruz. Bu değerli sporcu kardeşlerimizi ödüllendirmeyi ve onlara katkı sağlamayı görev bildik. Bize yaşattıkları gurur karşısında bunlar tabii ki az ama hiç olmazsa böyle bir katkımız olsun istedik" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, 2016 Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanacak sporculara Maslak’ta yapacakları projeden daire hediye edeceğinin de sözünü verdi.
Sporcular adına konuşan Aslı Çakır Alptekin ise, kendilerine verilen hediyenin genç sporculara daha başarılı olma yolunda motivasyon sağlayacağını dile getirerek, "Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bir ağabeylik yaptı. Çok güzel bir ödül bizim için. Bunun gelecekte de devam edeceğini biliyoruz. Spora olan ilgisini takip ediyoruz. Biz aynı hedef doğrultusunda gidiyoruz ama farklı kulvardayız. Biz de ülkemiz için en üst seviyeye çıkmak, başarılı olmak için çalışıyoruz. Ağaoğlu ağabeyimiz de aynı şekilde çalışıyor. Bizler Türkiye’yi mutlu ediyoruz, o da Türkiye’yi mutlu ediyor. Bize verilen en önemli desteklerden biri oldu" şeklinde konuştu.
Aslı Çakır Alptekin ayrıca, Ali Ağaoğlu’nu, 6 Ekim’de yapılacağını duyurduğu düğününe de davet etti.

-Federasyon başkanlarından teşekkür-

Ödül töreninde yer alan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ile Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Ali Ağaoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.
Ağaoğlu’nun geçmişte de başarılı sporcaları ödüllendirdiğini hatırlatan Çeker, "Bugün de ödül vermekle, spora vermiş olduğunuz desteği bir kez daha göstermiş oldunuz. Spora destek açısından vermiş olduğunuz katkılar, ülkeye verdiğiniz katkılar kadar önemli. Ağalık yüceliktir, gösterdiğiniz ağalıktan dolayı hem Güreş Federasyonu Başkanı olarak, hem de spor camiası adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.
Metin Şahin ise Ali Ağaoğlu’na teşekkürlerini ileterek, "Olimpiyatlar, dünyanın en büyük organizasyonu ve sporcularımız da büyük başarı kazandı. Artık ülkeler savaş alanlarında değil buralarda yarışıyor, kendilerini ispat ediyorlar. Bu ülkeye madalya kazandırıp, istiklal marşını okutan insanlar, en büyük kahramanlardır. Bu diğer kurum ve insanlara da örnek olmalı. Bu teşvik, bu motivasyon, gelecekte daha önemli sporcuları ülkemize kazandıracaktır" şeklinde görüş belirtti.
Şahin, Ali Ağaoğlu’na "dobok" adı verilen tekvando kıyafeti ve milli takım eşofmanı hediye ederken, olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül de siyah kuşak bağladı.
Törenin sonunda sporcular ve Ali Ağaoğlu birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ