MENÜ

Söz Aziz Yıldırım'da

Fenerbahçe Külübü Başkanı Aziz Yıldırım, LİG TV'de yayınlanan bir programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Söz Aziz Yıldırım'da

Yıldırım, Futbol Federasyonu'nda Hasan Doğan döneminden önce güven ortamının bulunmadığını vurgulayarak, "2006'da son 6 hafta incelensin dedim. 12 senelik başkanlık dönemimde, ilk dönemlerle rahmetli Hasan Doğan beyin Federasyon Başkanlığına başlamasıyla ve ondan sonraki bu dönemi ayırmak lazım. Ondan önceki dönemlerde bir güven ortamı yoktu. Şahıs ve kişilerin ağzından çıkan cümlelerle maçlara karar verildiğine inanıyorduk. Çünkü ortam öyleydi. Ama rahmetliden bu yana Futbol Federasyonu'ndaki yeni oluşumlarla beraber bir düzelme olmuştur. İçinde ayıklanacaklar ayıklanmıytır. Şu anki hakemlerde ancak yeteneksiz olma durumunda maçı idare edememe gibi bir düşüncemiz vardır. Art niyet hiçbir zaman düşünmüyoruz. Ancak geçmişte bunu aradık ve dile de getirdik" şeklinde konuştu.

"HAKEMLER HERKESE BAŞKA KARAR VERİYORLAR"
Sarı-lacivertli başkan, hakemlerle ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti:

"Hakemler kendi işlerini zorlaştırıyor. Herkese başka karar veriyorlar. Mesela faul nerede yapıldıysa oradan atılacak. En çok tartışma buradan çıkıyor Türkiye'de. Geçen sene Trabzon maçında top hareket ederken atış kullanıldı, gitti gol oldu. Geçen haftalarda Galatasaray - Ankaragücü maçında top durmadan kullanıldı, gitti gol oldu. Hakemlerin asıl görevi bu. İkincisi de korner atılırken herkes birbirini çekiyor, güreş yapılıyor ama bir tane faul olmuyor. Hakem bu pozisyonlarda korkmayacak. Penaltıysa, penaltı! Verilecek. Üçüncüsü de taç atışları… Nereden çıkıyorsa top oradan kullanılacak. Geriye zaten fauller kaldı sadece. Ofsayt kaçabilir. Bunda art niyet aranmaz. 2 metrelik ofsaytı görmüyorsa farklı tabi. Bunları yaptığınız zaman tartışma zaten sona erecektir. Biraz daha atamalara dikkat edilmesi lazım. Geçmişte olan hadiselerden etkilenerek atama yapmamak lazım."

Yıldırım Güiza ile ilgili olarak da, "Güiza 15 gün sonra takımla çalışmalara başlayacak. Güiza iyi oyuncudur ama Türkiye'de basın mensuplarının bir görüşü var, biraz kötü oldu mu hemen gönderelim, yenisini getirelim. Sonra kulüplerin harcamalarını eleştiriliyorlar ama bunun nedeni bir de onlar" diye konuştu.

"IVERSON TRANSFERİ HAKKINDA KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ"

Yıldırım, Beşiktaş Cola Turka'ya transfer olan Iverson hakkında da şunları söyledi:

"Allen Iverson transferi hakkında benim konuşmam doğru olmaz. Benim aklımdan transfer geçmesi için öne hocalarımızın aklından geçmesi lazım."

"KAMUOYUNUN TEŞEKKÜR BORCU VAR"

Bu arada Aziz Yıldırım, basketbolda kamuoyunun kendilerine teşekkür borcunun olduğunu belirterek, "2010 Dünya Kupası'nda A Milli Basketbol Takımı 2. oldu. Ancak hiçkimse orada oynayan kulüplerine teşekkür etmedi. Kamuoyunun, hem bize, hem Efes Pilsen'e, hem de oyuncu veren diğer kulüplere teşekkür borcu vardır" dedi.

Aziz Yıldırım ayrıca, antrenör Tanjevic'e de her zaman destek olduklarının altını çizdi.

"FENERBAHÇE, TÜRKİYE'NİN EN İYİ KADROSUNA SAHİP"
Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "Kadromuz şu an gayet iyi. Fenerbahçe'nin kadrosu Türkiye'nin en iyi kadrosudur. Eksik yok mu, var! Bugün Barcelona'da da eksik var. Şu andaki şartlara göre en iyi takım Fenerbahçe'dir. 2-3 takım sayabilirsiniz zaten. En iyisi de Fenerbahçe'dir" şeklinde konuştu.

"YENİ TESİSİMİZ MAYIS AYINDA HİZMETE GİRECEK"

Topuk Yaylası'nda yapacakları tesiste Fenerbahçe'nin bütün takımlarının ön hazırlıklarını orada yapacağını dile getiren Aziz Yıldırım, "Topuk Yaylası'nda muhteşem bir tesis yapıyoruz. Abant'ın bir kısmında. Bir gölet var. 80 odalı bir otel yapıyoruz. Fenerbahçe'nin bütün takımları ön hazırlıklarını orada yapacaklar. Hazırlıklarını yaptıktan sonra başka yerlerde de çalışacaklar. Buradan kongre üyeleri de faydalanacaklar. Mayıs ayında umuyoruz ki Fenerbahçe'nin hizmetine girecek bu tesis. Antrenmanlarımızı da turnuvalarımızı da ayarlayacağız. Bütün sporcuları kucaklayacak bir yer olacak burası. Fenerbahçe Stadı'nın yanına yapılacak olan çarşı projemiz var. 3. okulu yapıyoruz şu an Kenan Evren Lisesi'nden dolayı. Bir diğer proje de kapalı salonumuz 12 bin 500 kişilik. Önümüzdeki sezon basketbol ve voleybol maçlarımızı orada oynamaya başlayacağız" diye konuştu.

"ARDA'YI İKNA EDERİM' SÖZLERİM GEÇMİŞTE KALDI"
'Arda'yı ikna ederim' sözlerinin artık geçmişte kaldığını sözlerine ekleyen Aziz Yıldırım, "Şu an transferle ilgili konuşmam polemik yaratır. Aykut Kocaman'ın istemesi halinde bakarız, alabilecek bir oyuncuysa alırız. Arda'yı ikna ederim diye söylemiştim ama onu geçmişte söylemiştim. Geçmişte kalmıştır. Oyuncu transferi yapabileceğimizi söyledi Aykut Kocaman ama bunu mutlaka Ocak için söylediğine inanmıyorum. Kendisiyle zaten her zaman konuşuyoruz. Mantıklı bir şey isteniyorsa zaten biz yapıyoruz. Gelir, oturur, konuşuruz, çözeriz. Yerli oyuncu almak daha kolay yabancıdan şu an çünkü kontenjanımız malum."



"ANELKA BURADAKİ FUTBOLDAN KEYİF ALMIYORDU"
Anelka'nın, Türkiye'deki futboldan zevk almadığı için ayrılıdığını sözlerine ekleyen Aziz Yıldırım, "Türk futbolunun ilerlemesi için, "Rakibi nasıl durduracağız?" diye değil, "Nasıl kazanacağız?" diye soran hocaların görevde olması lazım. Hoca diyor ki en iyi oyuncu Alex, Alex'i durdurmam lazım. Halbuki açık oynasa herkes daha çok keyif alacak. Anelka geldi mesela, bir gün benimle görüşmek istedi. "Gitmek istiyormuş" dediler. "Neden?" diye sordum. "Paranı alıyor musun?" dedim, "Evet" dedi. "Hocadan, benden mutlu musun?" dedim. "Evet" dedi. "O zaman neden gitmek istiyorsun?" dedim. "Ben burada futboldan zevk almıyorum. Sahaya çıkınca 2 kişi başıma geliyor." dedi. "Ne yapalım o zaman maçlardan önce rica ederiz seni tutmazlar!" dedik. 1 sene daha kaldı ondan sonra. Hocalar sahaya durdurmak için değil, oynatmak için çıkmalılar. Bunlara dikkat etmek lazım en başta" dedi.

"FENERBAHÇE SPORTİF AŞ BUGÜN 1 MİLYAR DOLAR'IN ÜZERİNDE"
Başkan Yıldırım, şunları söyledi:

"Fenerbahçe Sportif AŞ bugün şirket değeri olarak 1 milyar Dolar'ın üzerindedir. Fenerium olarak mağazalarımız çalışmaya devam ediyor. Fenerbahçe bu sene 150 bin adeti bulacak kadar forma satacaktır. Ürün satışı sportif başarıya bağlı ne yazık ki Türkiye'de. Kombine satışı da böyle. ChelseA ile çeyrek final oynarken 32 bine kadar yükselmiştik, şu an 25 bin seviyesinde. Fenercell de 150 bin civarında. Almanya'da da ilk kez devreye girecek Fenercell yakında. Televizyonumuz şu an sizinle (Lig TV) yarışıyor ve kendi kendini de idare ediyor. Gayet de iyi gidiyor. Oradaki amacımız da en doğru haberleri taraftarımıza vermek."

"ŞAMPİYONLUK HEDEFİMİZİ BU SENE DE SÖYLÜYORUZ"
"Geçen seneki seçimde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız diye bir hedef koyduk. Büyük kurumlarda hedef koymazsanız çalışma zevkiniz olmaz. Biz de bunun için koyduk bu hedefi" diyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, şöyle konuştu.

"Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 14 bin 287 faal üyesi var. 1500 tane lisanslı sporcumuz var. Spor okullarında 1900 küsur kişi ders alıyor, eğitiliyor. Geldiğim zaman 93 kişi vardı çalışan, bugün 773 kişi. Fenerbahçe'de çalışarak geçimini sağlıyor bu kişiler. Fenerbahçe taraftar kartı da 193 bin adede ulaştı. 9 branş, 80 kategoride Fenerbahçe, Türk sporuna hizmet ediyor. Geçen seneki seçimde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız diye bir hedef koyduk. Büyük kurumlarda hedef koymazsanız çalışma zevkiniz olmaz. Biz de bunun için koyduk bu hedefi. İnanarak da söyledim. Geçen sene de son maçı kazansak şampiyon oluyorduk. Biz 6-7 hafta kala kopsaydık o zaman başarısız olurduk ama son maçın son dakikasına kadar şansımızı sürdürdük. 15 tane pozisyon kazandık, atamadık. Aynı şeyi bu sezon da söylüyoruz."

"GÜCÜ YETMEYEN TAKIM BU LİGDE OYNAMASIN!"
Bir soru üzerine Yaldırım ise, şunları söyledi:

"Katı defans yapmak ayrı, kontrollü oynamak ayrı. Yıldız oyunculara karşı bazı oyuncular aşırı sert oynuyorlar. Gücü yetmiyorsa oynamaya o zaman o ligde oynamayacak bu takımlar."

Başkan Yıldırım, soyunma odasına gidip futbolcularla konuşması konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"Ben 12 senedir başkanlık yapıyorum. Bu süre içerisinde de çok hocayla çalıştım. Bu hocaların iyi ayrıldığımız kısmı da oldu iyi ayrılmadığımız kısmı da oldu. Ben onlara müdahale etsem bu hocalardan kötü ayrılanlar gidince bunu söylerlerdi herhalde. Ben burada her şeyden sorumluysam demek ki benim müdahale hakkım var. Ben değil kim olursa olsun aynı. Burada da aynı. Lig TV'de işler iyi gitmiyorsa başındaki insan müdahale etmeyecek mi? Elbette ki edecek! Soyunma odasına gitmeyeceksin ama bir şey olursa sorumlu sensin. Ne güzel yahu! Antrenmana gitmemin amacı futbolculara destek vermem. Konuşma da yapabiliriz. Milan maça geldi bize. O zaman Galliani dedi ki bana, 'Soyunma odasına gitmek istiyorum', götürdüm onu soyunma odasına, kapının önünde bekledim, girdi konuşma yaptı sonra beraber tribüne gittik."

"LUGANO-SEZER OLAYININ KASETİNİ İZLEMEDİM"
Fenerbahçe - Eskişehirspor maçının ilk yarısında koridorlarla tartışarak hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılan Sezer ve Lugano ile ilgili olarak da Yıldırım, "Eskişehirspor maçından sonra Sezer ile Lugano arasında koridorda yaşanan olayların kasetini izlediğimi falan yazıyorlar. Ben kaset maset izlemedim. Saha içinde olan şeyler ayrıdır. Orada olanları biliyoruz ama soyunma odasında olanları bilmiyoruz. Bunların raporları vardır. Disiplin Kurulu buna göre karar verecektir. Kaseti arkadaşlar izledi, hiçbir şey gözükmüyormuş kasette onu da söyleyeyim. Tüneli çekmiyor çünkü o kamera içeriyi çekiyor. Ne olduysa tüneldeyken olmuş çünkü."

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ