MENÜ

Şota Arveladze: Trabzonspor her sene şampiyon olsun

İngiltere Championship ekiplerinden Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin teknik direktörü Şota Arveladze, gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hull City'deki hedeflerinden bahseden Şota Arveladze, hem futbolcu olarak formasını giydiği hem de teknik direktörlük yaptığı Trabzonspor'un Süper Lig'deki durumunu da değerlendirerek, "Trabzonspor şampiyon oluyor ama sadece bir sene olmasın, her sene olsun" sözlerini dile getirdi.

Şota Arveladze: Trabzonspor her sene şampiyon olsun

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City teknik direktörü Şota Arveladze, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şota Arveladze; Acun Ilıcalı'dan, Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, Burak Yılmaz ve birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Tivibu Spor'a konuşan Şota Arveladze, "Teke tek maçlara bakacak olursak biraz daha fazla puan alabilirdik. Ama 4 hafta kala ligde kalmayı garantiledik. Matematiksel olarak bize yetişemiyorlar, bu bize lüks ve zaman veriyor. Maalesef antrenman zamanı yok. Salı ve Cumartesi oynuyoruz. Biliyorsunuz ligde 46 maç ve artı kupalar var" dedi.

"Acun takımı almadan önce 7 bine oynuyorduk şimdi iki katı"

Championship'teki futbol kültürünü değerlendiren Arveladze, "Heyecan veren bir lig. Listeye bakarsanız en az 10 Premier Lig kulübü oynuyor. Uzun zamanlarda ligde kalan büyük kulüpler. Her hafta 30-35 bin seyirci oluyor. Birinci ligde çalışıyor gibi hissetmiyorsunuz. Çok çabuk ve çok sert bir lig. Oyun hızlı olsun diye sertliğe de izin veriyorlar. Güzel bir tecrübe benim için, mutluyum. İngiliz taraftarı biliyorsunuz çok sabırlı, kulüp sahipleri de öyle Türkiye'ye ve başka ülkelere göre. Bizim seyirci çok sakin, futbolcuları çok seviyorlar. Bir ara baya maç kazanamadık ama 16, 18 bin taraftar geliyordu. Acun almadan önce ortalama 7 bine oynuyorduk şimdi iki katı, yine de şu an dolu olmasa da baya taraftar geliyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Acun Ilıcalı'nın takımı satın alması nasıl bir heyecan yarattı?" sorusuna Gürcü teknik adam, "Acun International bir insan. Her gelişte taraftarlarıyla, futbolcularla çok kolay elektrik ve enerji alışı oluyor ve bu herkes için çok iyi. Onun bu yeteneği bize çok yardımcı olacaktır" diye konuştu.

"İkna etmeye gerek kalmadı, ben de istiyordum İngiltere'yi"

Hull City'den aldığı teklif hakkında da konuşan Arveladze, "Biz böyle otururken, kafasında İngiltere'ye gitmek gibi bir proje var, takım almak. Beni de çok tanıyanı vardı, avukatları vardı... Onları soruyordum kim olabilir, hangi kulüp daha uygun falan... Öyle başladık. Sonra birkaç tane teklif aldım. Sordum yani ne kadar ciddi diye. O da ciddi şekilde, "Var mısın? " dedi, "ben de varım" dedim. Bir kere finans olarak çok büyük bir proje, inanılmaz rakamlar, ikincisi güven ve üçüncüsü ise inanma. Biz kesinlikle bu işin başında olanları bu işi becereğiz ve istediğimiz olacak diye... Onun için çok teşekkür ediyorum. İkna etmeye gerek kalmadı, ben de istiyordum İngiltere'de çalışmayı. Şimdi buradayız" dedi.

Haberin Devamı

Hedef Premier Lig

Transfer süreci hakkında açıklamalarına devam eden Arveladze, "Herkes play-off'a girmek ve Premier Lig'de olmak ister. Bu kulüp 5 kez Premier Lig'de oynadı. Bir başarısı var. Oynayan bütün kulüpler hep bunun için ileriye bakıyor. Bizim de ilk istediğimiz budur. Her sene bir hedef koyacağız. Acun başkan da bunu herkesten daha iyi anlıyor. Hedefe ne kadar çabuk, ne kadar erken buluşmak gerekiyorsa bunu yapmaya çalışacağız. Kolay iş değil ama umarım herkes birlikte çalışırken buna inanıyoruz ki Premier Lig'e çıkacağız" açıklamasını yaptı.

"Trabzonspor kesinlikle şampiyon olacak"

Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Trabzonspor'u da değerlendiren Arveladze, "Takip ediyorum tabii ki. Ahmet Başkan ile mesajlaştım en son. Başkana böyle fazla tıkır tıkır gitmeyin, dedim biraz zorlayalım da... Tabii güzel bir şaka oldu. O da aslında hak ediyor. Bütün ligde bütün başkanlar Trabzonspor'u tebrik ediyor, hem de hak ettiğini söylüyor. Bence 2 hafta içerisinde şampiyon olacak Trabzonspor, ve kesinlikle şampiyon olacak. Tarihe göre şampiyonluk kutlamasına katılabilirim. Beni davet etmelerine gerek yok, kendim gidebilirim sağ olsunlar. Bu lüks var bende, kapı açık yani. Trabzonspor şampiyon oluyor ama sadece bir sene olmasın, her sene olsun. 95-96 sezonundaki kadro ile bu kadro oynasa kim kazanır, tabii ki bunlar kazanır derim, çünkü bunlar şampiyon oluyor biz olamadık. Taraftar keyfini alsın. Bu kadar kolay olmuyor, ama bazen bakıyorum seyirciye stat full değil. Fenerbahçe, Beşiktaş maçı değil diğer maçlara da gitsinler. Kalan kaç maç içeride kaldı bilmiyorum ama nasıl gitmez taraftar o maça onu düşünüyorum. Bence bu anları yaşamaları gerek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Uğurcan Çakır'ı ilk ben oynatırdım"

Uğurcan Çakır'ı ilk kez kendisinin oynattığını söyleyen Arveladze, "Ben mutlu nasıl oluyorum, çünkü Uğurcan Çakır'ı ilk ben oynatırdım ilk 11'de. Bu çok güzel bir şey. Bunun kalitesi belli ve herkes görüyordu. Takım kaptanı, Milli Takım kaptanı da olabilir.

Haberin Devamı

"Burak Yılmaz'a çok üzüldüm"

Burak Yılmaz'a çok üzüldüğünü belirten teknik adam, "Burak Yılmaz'a da çok üzüldüm milli takımı bırakmasından dolayı. Türkiye'den Fransa'ya gitti ve tarihinde en güçlü, en pahalı olan kulüp olan PSG'nin önünde Lille'i şampiyon yaptılar. Çok gol attı Burak. İnanılmaz bir kariyeri var. Gençlerin işi bu artık. Biz artık yaşlandık. Her sene biri çıkıyor. Fnerbahçe'den Beşiktaş'tan, Karagümrük'ten vs... Denemek gerekmiyor ki, Uğurcan'ı al her takıma ver çıkar oynar. Dünya Kupası'na gitmiyor çünkü milli takım gidemedi" dedi.

"Bazen inanamıyorum"

Glasgow Rangers'ın veteranlar maçında attığı golü ve atmosferi de değerlendiren Gürcü teknik adam, "Ben bazen inanamıyorum. Rangers kulübü her hafta 3 maç oynuyor. 45 bin taraftar geldi. Ben gol attım, normalde kimse sevinmiyordu. Bu kadar sesli, bu kadar enerji... Sanki ilk kez gol gördüler. Bunu bulamayız. O golü Acun'a attım. O da oradan yazdı, 'Ne oldu, kötü gol değil' diye. Sandı ki 20-30 sene önceki atılan gol. O da düşünüyor ki bunu bana niye atıyor acaba. Ben de dedim ki, 'Bu golü dün attım, 50 yaşındayım', O da, 'Yok ya' dedi" şeklinde konuştu.

Hürriyet

YORUM YAZ