MENÜ

Sosyal Mesafe Kuralına Yeni Uyarı! Corona Virüs Aşısı için olumlu gelişme! Corona Virüs Vaka Sayısında Son Durum! 13 Nisan Corona Virüs gündeminde 24 saatte neler oldu?

Corona Virüs'üyle ilgili Sosyal Mesafe kuralına dair Rus doktorlardan yeni bir iddia ortaya atıldı! Corona virüs Türkiye gündeminin merkezindeki yerini koruyor.. Yeni vaka ve ölü sayıları Türkiye'de ve Dünya'da kaç oldu? Corona virüs haberleri neler? Corona Virüs ilacı veya aşısı bulundu mu? Corona virüs yüzünden kaç kişi öldü? İspanya, İtalya ve ABD'de durum ne? Maskeler ücretsiz mi? Aşı gelişmesinde son durum nedir? Bu soruların hepsi gün gün Fanatik Tv'de Nihat Uzel'in hazırlayıp sunduğu Corona Virüs Özel Gündemi programında inceleniyor... İşte tüm merak edilenler ve Corona virüs gündemi...

15 Nisan itibariyle Dünya genelinde Corona Virüs vakalarının sayısı 2 Milyonu aştı.

Haberin Devamı

Corona virüsten iyileşenlerin sayısı 486,247 olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 127,168 oldu.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada 4,062 yeni tanı konduğunu açıklarken, 107 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu sonuçlarla Türkiye’deki toplam can kaybı 1.403’e, vaka sayısı ise 65.111’e ulaştı.

Türkiye’de toplam 4.799 hasta iyileşirken, Yoğun bakımda olan hasta sayısı ise 1.809

Türkiye Cumhuriyetinde yapılan test sayısı ise 443.626 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Tayland’da bir ilk gerçekleşerek, ölü bir bedenden Corona virüsü bulaştı. Virüsün bulaştığı doktor ise hayatını kaybetti.

Doktorlar tarafından yeni bir iddia ortaya atılarak Corona virüsün gaz çıkararak yayılabileceği söylendi.

Çin potansiyel 3 koronavirüs aşısının insan üzerinde denenmesi testine başladı. Bu aşamaya ulaşan başka bir ülke henüz yok.

Rusya Sağlık bakanlığında uzman doktor Nikolay Briko, coronavirüsün sanılanın aksine 1.5 metreden değil 4 metre mesafeden bile insana bulaşabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nü Corona Virüsün yayılmasına neden olduğu iddiasıyla suçlayarak, sağlık örgütüne tüm maddi yardımların durdurulduğunu açıkladı.

Amerika Vaka sayısında 614,246’ya ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 26,064 oldu.

Avrupa’da Corona virüsü en yoğun şekilde yaşayan İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa’da ise son durum şu şekilde.

İspanya başbakanı Pedro Sanczhez, ülkedeki vakalatın pik noktasına ulaştığını açıkladı. 15 Nisan itibariyle toplam 177,633 vakaya sahipken, hayatını kaybedenlerin sayısı 18,579.

İtalya toparlanmaya başlasa da hayatını kaybeden insan sayısı korkutuyor. Toplam vakanın 162,488 olduğu İtalya’da can kaybı ise 21,067.

Haberin Devamı

İngiltere’de de gün gün hayatını kaybeden insanlar biner biner artıyor. İngiltere toplam 93,873 vakaya sahipken, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 12,107 olarak açıklandı.

Ve gelelim son günlerin en kötüsü Fransa’ya.. Fransa’da toplam vaka sayısında 143,303’e ulaşırken, can kaybı ise 15,729 olarak açıklandı.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ