MENÜ

Sorunsuz Trabzon

Şenol Güneş, sakatlık veya ceza olmaması halinde ideal 11'ini ligin 5'inci haftasındaki Fenerbahçe maçında sahaya sürmeyi planlıyor.

Sorunsuz Trabzon

JANKO ve Emerson'la kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, sakatlık veya ceza olmaması halinde ideal 11'ini ligin 5'inci haftasındaki Fenerbahçe maçında sahaya sürmeyi planlıyor.
Transfer dönemine Gençlerbirliği'nden Yasin ve Soner, Bucaspor'dan Emre ve Leicester City'den Sol Bamba'yı alarak hızlı bir giriş yapan ancak daha sonra uzun bir duraklama dönemine giren Trabzonspor, transfer mevsimin son günlerine doğru da Porto'dan Marc Janko ve Benfica'dan Emerson'u renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak özellikle Janko transferinin UEFA Avrupa Ligi'nde her iki maçta da gol atılamayan Videoton serisinin sonrasına bırakılması taraftarların yönetime büyük tepki göstermesine neden oldu. Janko ve Emerson'un gelmesinin ardından takıma uyum sürelerini de göz önünde bulunduran teknik direktör Şenol Güneş yeni Trabzonspor'u, ligin 5'inci haftasında deplasmanda oynanacak olan Fenerbahçe maçında görücüye çıkarmayı planlıyor.

SORUNSUZ MEVKİ KALE
Kale, Tolga Zengin ve Onur gibi formda iki eldivene sahip olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in içinin en rahat olduğu mevki olarak göze çarpıyor. Bu sezon oynatacağı ideal 11'ini oluştururken defansın göbeğini Giray ve Bamba'ya emanet edecek olan Güneş'in, herhangi bir sakatlığı olmaması durumunda solda Emerson'u, sağda ise form durumlarına göre Serkan veya Celustka'yı tercih edeceği vurgulandı. Güneş'in alternatifi en bol olduğu mevki ise orta saha olarak göze çarpıyor. Ancak tecrübeli hocanın orta sahanın ideal dizilişini Volkan, Zokora, Colman, Soner ve Olcan şeklinde yapması, ileride ise yeni gol umudu Marc Janko'yu kullanması bekleniyor.

ZENGİN KULÜBE
Trabzonspor, yeni transferlerin de takıma katılmasıyla zengin bir kulübeye de sahip oldu. Alanzinho, Yasin, Halil, Vittek, Henrique, Adrian gibi isimleri de ideal 11'indeki sakatlıklar veya cezalarla, maçların belirli bölümlerinde kullanacak olan Şenol Güneş, Cech gibi gönderilemeyen yabancıları da alternatif olarak kadrosunda bulunduracak.

İŞTE YENİ TRABZON

Tüm bu alternatifler göz önüne alındığında bordo mavililer iki kaliteli 11 oluşturabiliyor. Tolga - Serkan, Giray, Bamba, Emerson - Volkan, Zokora, Colman, Soner, Olcan ve Janko'nun Güneş'in ideal 11'i olması beklenirken, Onur - Zeki, Mustafa, Celustka, Ferhat - Adrian, Alanzinho, Aykut, Yasin - Halil (Vittek), Henrique dizilişiyle ikinci bir 11 de sahaya sürülebilecek. Trabzonspor'un kadrosunda 12'si yabancı 28 futbolcu bulunuyor.

GÜNEŞ, EMERSON'LA GÖRÜŞTÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlığı olduğu söylentileri bulunan Brezilyalı yeni transfer Emerson ile bir görüşme yaptı. Pazartesi günü sözleşme imzaladıktan sonra izin alarak eşyalarını toplamak için Portekiz'e giden ve önceki gece Trabzon'a dönen Emerson, takımın son iki antrenmanına çıktı. Emerson'un Güneş'le yaptığı görüşmede, oynamasını engelleyecek bir sakatlığının bulunmadığını söylediği öğrenildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ